Csíki ökölvívósikerek

Két bronzérem az országos bajnokságon

98

Szatmárnémeti adott otthont az elmúlt héten az ökölvívó serdülők országos bajnokságának. A csíkszeredai Bene Regaz SE két sportolóval vett részt az egyhetes megmérettetésen, és két bronzéremmel tértek haza.

A bajnoki bronzérmes csíki ökölvívók edzőjükkel

Szatmárnémetiben tartották meg az elmúlt héten a serdülő ökölvívók országos bajnokságát. Csíkszeredából két sportoló volt jelen a megmérettetésen, és mindketten bronzéremmel térhettek haza. A csíki ökölvívók idén három bajnoki érmet szereztek.
A Bene Regaz SE tavaly ősztől kezdte meg a két sportoló felkészítését az országos bajnokságra, Rostás Traian és Farkas József különböző regionális versenyeken már indult, és számos sikert ért el a két ökölvívó. A szatmári országos bajnokságon mintegy kétszáz sportoló vett részt, a serdülő korosztályban ugyanis nagyon sok a súlycsoport. Rostás a 40 kilogrammosok között szállt ringbe, az elődöntőben viszont a későbbi bajnok győztes állította meg.
Farkas József két selejtezőmeccset nyert úgy, hogy ellenfeleit idő előtt leléptették. Az első fordulóban egy menetet bírt az ellenfele, a második összecsapásán feladta ellenfele, hiszen a két sportoló között olyan nagy volt a különbség, hogy jobbnak látta edzője leléptetni az ökölvívót, így Farkas bejutott az elődöntőbe. Noha az elődöntős ellenfele verhető lett volna, az első menet végén Farkas kapott egy ütést, ami után még folytatta a meccset, ám innentől már ellenfele uralta a találkozót, és legyőzte a csíki sportolót.
– Kezdő csapatként vettünk részt az idén az ifjúsági női, illetve a fiúk serdülő országos bajnokságán, és mindhárom sportolónk éremmel tért haza. Török Eszter bajnok lett, Rostás Traian és Farkas József pedig bronzérmet szerzett, mindhárman remekül teljesítettek. Elégedett vagyok mindhárom sportoló teljesítményével – nyilatkozta lapunknak Todor Loránd.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek