Csíki Majális Másként: Online térben lesz a családok hétvégéje

86

Május 9. és 10. között szervezik meg a Csíki Majálist. Az Aktív Közélet Egyesület és partnerei rendezvényét a koronavírus-járvány miatt ezúttal az online térben tartják – erről tájékoztattak a szervezők.

Mint írták: az elmúlt években a Csíki Majális a csíkszeredaiak és a térség lakóinak egyik legnépszerűbb eseménye volt, a résztvevők számát tekintve. A családok hétvégéje mottóval szervezett nagyszabású rendezvény évről évre nagyobb tömegeket mozgat meg.

– Idén a koronavírus-járvány új helyzet, új kihívások elé állított mindenkit. A személyes találkozások és beszélgetések helyét átvették az online felületek, a nagy rendezvények helyét átvették a szűk családi programok. Mivel a rendezvény fő célja a közösség összefogása, a családok összetartása, családcentrikus programok biztosítása, a szervező Aktív Közélet Egyesület partnereivel közösen úgy döntött, idén is megszervezi az eseményt. „Picit” másként, az online térben. A Csíki Majális másként elnevezésű rendezvényre május 9–10-én kerül sor, az Aktív Közélet Egyesület Facebook-oldalán, élő közvetítéssel: https://www.facebook.com/AktivKozelet – olvasható a  közleményében.

A kommüniké arról is tájékoztat, hogy a szervezők – a lehetőségekhez mérten – idén is igyekeztek színes programot összeállítani. Lesznek otthoni sportprogramok, előadások különböző témákban, termékbemutatók és gasztropercek is. A programot meseolvasás, kézműves-foglalkozás, gyerekkoncert, fotópályázat, kvíz, illetve pálinka- és borkóstoló is gazdagítja. Esténként online koncertekre várják az érdeklődőket.

– Ezekben a nehéz időkben is kiemelten fontosnak tartjuk a közösségünkre való odafigyelést, és bár személyesen nem találkozhatunk, igyekeztünk olyan színes, aktív programot összeállítani, amelyben a család, a közösség minden tagja megtalálja a számára megfelelőt. A kikapcsolódás biztosítása mellett adományozásra is lesz lehetőség, a térség rászoruló családjainak szeretnénk segíteni – nyilatkozta a szervezők nevében Becze István.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.