Csíki kategóriagyőzelmek

Sugásfürdőn gyorsultak

475

Vasárnap Sugásfürdőn tartották az országos másodosztályú hegygyorsulási bajnokság negyedik futamát. A viadalon több Hargita megyei sportoló is dobogós helyen zárt. A hétvégén Marosvásárhelyen elkezdődik a Super Rally és a Time Attack bajnokság is.

Csató Roland és Fazakas Erik Zsolt az ifjúsági kategóriagyőzelemért harcolt

Sugásfürdő adott otthont va­sárnap az országos másod­osztályú hegygyorsulási baj­nokság negyedik futamának, amelyet a hazai autósport szövetség (FRAS) égisze alatt a sepsiszentgyörgyi Auto Crono SK szervezett. A viadalon jól szerepeltek a Hargita megyei sportolók, a Richy Racing Team pilótái közül többen is dobogós helyen zártak kategóriájukban.
Összetettben az országos rali­bajnokságban is szereplő sep­si­szentgyörgyi Szabó Csongor (Ford Fiesta R2) győzött a kézdivásárhelyi Bedő Barna (BMW) és a szintén háromszéki Zöl­de Adorján (Seat Ibiza Cupra) előtt. A csíkszeredai Szabó Botond (Renault Clio) az ötödik, a gyergyószentmiklósi Bi­li­bók Csongor Géza (Opel Cor­sa) a hatodik, Fazakas Erik Zsolt (Renault Tvingo) a kilencedik, Csató Roland (Suzuki Ignis; mindketten Csíkszereda) a 12. helyen zárt.
Az A1 géposztályban Fazakas a harmadik, Csató az ötödik lett, az A2-es géposztályt Szabó nyerte Bilibók előtt. Az ifjúságiak kategóriájában csíkszeredai párharc volt az első helyért, végül Fazakas Erik győzött Csató Rolandot megelőzve.

Rajtoló bajnokságok
Szombaton Marosvásárhely ut­cáin kezdődik el a hazai a Super Rally és a Time Attack bajnokság, előbbire csak versenyre felkészített – bukókerettel rendelkező – autókkal, utóbbira pedig akár utcai személygépkocsikkal is lehet nevezni.
Mindkét bajnokság a FRAS égisze alatt zajlik és az AMC Ra­cing, valamint a csíkszeredai Ri­chy Racing Team szervezi.
A pálya 1,8 kilométeres, szombaton 8 és 8.45 között zajlanak a pályabejárások, a Time Attack futamait 9 és 12, a Super Rally-t pedig 12 és 18 óra között tartják. A verseny szabályzata megtekinthető a hazai autósport szövetség honlapján (fras.ro), nevezni előzetesen, de a helyszínen is lehet.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.