Csíki kategóriagyőzelmek

Két autós bajnoki futamot is tartottak Marosvásárhelyen

96

Marosvásárhely adott otthont az elmúlt hétvégén az autós Time Attack és Super Rally bajnokságok első fordulójának. A Super Rally egy új pontvadászat, amely a hagyományos ralik szuperszpeciáljainak lebonyolítására épül, míg a Time Attack immár harmadik kiírásához érkezett. Ez utóbbi bajnokságban tavaly kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a Hargita megyeiek, idén pedig ott folytatták a sikereket, ahol az elmúlt évben abbahagyták.

Szabó Botond a Time Attack bajnokság első fordulójában megnyerte a 2-es géposztályt

Idén először szervezik meg a román Super Rally autósbajnokságot, amely a hagyományos ralik szuperszpeciáljainak lebonyolítására épül. Városok utcáin kialakított 2–4 kilométeres pályákon köröznek majd a pilóták, amelyen csak bukókerettel rendelkező autóval lehet nevezni. A Time Attack bajnokságot több éve is megszervezik, ám ezúttal a zárt, kizárólag autózásra és kartozásra épült pályákról a pontvadászatot városi pályákra költöztették. A Román Autósport Szövetség (FRAS) döntése alapján a Super Rally és a Time Attack bajnokság futamait ugyanazon a nap és ugyanazon a pályán tartják meg a 2018-as idényben, a verseny promótere az egykori ökölvívó-világbajnok és román ralibajnok klubja, az AMC Racing, míg a rendezést a csíkszeredai Richy Racing Team vállalta fel.
A Super Rally első futamára negyvenöt, a Time Attack első fordulójára harminckét pilóta nevezett, ám volt olyan versenyző is, aki mindkét pontvadászatban indult. A szervezők egyébként sikernek könyvelték el a nagy számú indulót, ami jelzi, igény és érdeklődés van az effajta versenyekre is. Mindkét pontvadászat első fordulójának Marosvásárhely adott otthont.
A Super Rally első fordulóját Ricardo Ragazzi (Ferrari 458 Evo Challenge) nyerte, az olasz pilóta a 4-es géposztályban is győzött két honfitársa, Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge) és Bruno Vicino (Porsche GT3 Cup) előtt. Összetettben Ragazzi és Battochi mögött Constantin Aur (Skoda Fabia R5) a harmadik helyen végzett, a többszörös román ralibajnok megnyerte az 1-es géposztályt Vlad Cosma (Subaru Impreza) és Bruno Jarach (Lamborghini Huracan) előtt. A 2-es géposztályban Barabás Róbert (Fiat 126) volt a leggyorsabb, a brassói pilóta megnyerte a 2A kategóriát, míg a 2B kategóriában a temesvári Alexandru Krepelka (Honda Civic) bizonyult a legjobbnak.

Fazakas Erik Zsolt megnyerte az ifjúsági kategóriát, míg az 1-es géposztályban a 3. lett

A Time Attack bajnokság első fordulójának nyílt versenyét Claudiu Orha (Mitsubishi Colt) nyerte Martincsek Zoltán (Peugeot 205 GTI) és Zölde Adorján (Seat Ibiza Cupra) előtt. Az ifjúsági kategóriában a csíkszeredai Fazakas Erik Zsolt (Renault Twingo) győzött Constantin Tudose (Honda Civic) és Paskó Péter (VW Polo) előtt, az 1-es géposztályt Alexandru Krepelka nyerte László Loránd Károly (VW Polo) és Fazakas Erik Zsolt előtt.
A 2-es géposztályban is csíki siker született, Szabó Botond (Renault Clio) győzött Sorin Mihoc (Renault Clio RS) és Sergiu Boncalo (Renault Clio) előtt, míg a 3-as géposztályban Marius Hudema (Subaru) volt a leggyorsabb, a második helyet a gyergyószentmiklósi Bilibók Csongor Géza (Fiat) szerezte meg Alexandru Munteanu (Mercedes) előtt.
A Time Attack bajnokság második és harmadik fordulójának Gyergyószentmiklós ad otthont július 21-én és 22-én.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.