2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Csíki Jazz helyett itt a JAM

A Csíki Jazz Fesztivál elmarad ugyan, de nem marad teljesen dzsessz és improvizáció nélkül Csíkszereda: szerdától péntekig három este is jam session örvendezteti a műfaj rajongóit, ahol neves székelyföldi és magyarországi előadók is fellépnek majd. A Jam néven meghirdetett esemény profik örömzenéje mellett helyi fiataloknak is megnyilvánulási lehetőséget biztosít.

Mint arról többször is beszámoltunk, a tavalyi tizedik Csíki Jazz Fesztivált követően a főszervező Szilágyi Nóra úgy döntött: egy évet pihenteti a fesztivált. Az sem változtatott elhatározásán, hogy idén tavasszal a legrangosabb hazai szakmai grémium a tavalyi jubileumi rendezvénynek ítélte a 2018-as év legjobb dzsesszfesztiváljának díját, egyben a főszervező is kiérdemelte az év menedzsere elismerést. Szilágyi Nóra már ekkor közölte: a fesztivál helyett valami kisebb rendezvénnyel idén is előrukkol.
– Az egyik ok prózai: elegendő összegű támogatások hiányában veszteséggel zárult a tavalyi fesztivál, és a mostani bevételek ennek a törlesztését szolgálják. A másik ok viszont egyszerűen az, hogy zenészek és rajongók is nagyon sokan érdeklődtek, hogy valamit mégis nem tudnánk-e szervezni – mondta lapunknak Szilágyi Nóra. – Eredetileg egynapos rendezvényben gondolkodtam, barátok hozzájárulásával végül is három est lesz – tette hozzá.
Mint megtudtuk, a Jam holnapután, szerdán kezdődik rövid jam sessionnel a Kulissza kávézóban 20 órától. Ezzel az eseménnyel összekötik tulajdonképpen a színházi évadkezdést. Csütörtökön az Ólommadárban az éppen a környéken turnézó Premecz Organ Trió lép fel szintén 20 órától, ezt újabb jam session követi. A belépés díjtalan. A tulajdonképpeni Jam nap a pénteki: a Mikó-vár udvarán ugyancsak 20 órai kezdettel két improvizációs alapú koncertre várják a közönséget: fellép a Jazzpar Trio és az Impro-Víziók. Természetesen ez alkalommal is jam zárja a napot. A belépő 15 lej, 7 éven aluliak számára ingyenes.
Szilágyi Nóra hangsúlyozta: ezúttal a rendezvénynek „zenén túli” jellege is lesz – az estek során grafikai, festészeti és táncművészeti alkotásoknak is tanúi lehetünk –, ugyanakkor zenei vonalon olyan helyi zenészek, együttesek is bemutatkozhatnak, akiket eddig nem hallott a csíki közönség. Ők a Csíki Jazz Facebook-oldalán vagy a csikijazzfestival@gmail.com e-mail-címen jelezhetik szándékukat.
– Ez kis rendezvény, amelyen főleg az improvizáció és a közös örömzene, közös örömalkotás a hangsúlyos – jegyezte meg Szilágyi Nóra.

Kovács Hont Imre

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb