Csíki Játékszín: elkezdődött a bérletárusítás

Főként hazai alkotókkal dolgoznak

287

Többnyire Székelyföldön jól ismert, a környező városokban élő és alkotó rendezők előadásaiból tevődik össze a Csíki Játékszín 2018/2019-es évadra szóló repertoárja. A bérletek árusítását már elkezdte a színház, az új évadtól jegyeket online is vásárolhatnak az érdeklődők a www.bilete.ro oldalon.

Már lehet újítani a bérleteket. Kevesebb munka hárul a jegypénztárra fotó: lászló f. csaba

Négy nagyszínpadi előadásra, illetve a gyergyó­szentmikósi Figura Stúdió Színház Zűrzavaros Éccaka című komédiájára válthatnak idén felnőttbérletet a színházkedvelők. A négy nagyszínpadi produkciót tartalmazó fel­nőtt­bérlet 80 lejbe, a kedvezményes – diákoknak és nyugdíjasoknak szóló – 50 lejbe kerül. 100 lejt – vagy kedvezményesen 65 lejt – kell fizetniük azoknak, akik a gyergyószentmiklósiak Ion Luca Garagiale-darabját is szeretnék megnézni és öt előadásra szóló bérletet váltanak.
A Csíki Játékszín saját produkciói között Carlo Goldoni–Hamvai Kornél A főnök meg én meg a főnök című vígjátéka szerepel Lendvai Zoltán rendezésében a repertoárban, majd Szirmai Albert–Bakonyi Károly–Gábor Andor Mágnás Miska című operettje Kányádi Szilárd rendezésében, Borisz Akunyin Sirály című feketekomédiája Albu István rendezésében, és szintén Kányádi Szilárd rendezésében Kányádi Sándor Ünnepek háza című színműje kerül színpadra.
– Egyéni előadással készül az évadban Márdirosz Ágnes Pénzes Csaba Karády című monodrámájával és Dálnoky Csilla Háy János A halottember című darabjával. Kistermi előadást rendez a társulat tagjaival Tóth Árpád, aki Ion Luca Caragiale Megtorlás című darabját viszi színpadra – mondta lapunknak Kányádi Szilárd igazgató.
A gyermekek Fodor Sándor jól ismert Csipike című meséjét láthatják a társulat előadásában, illetve a gyergyószentmiklósi és székelyudvarhelyi társulatok vendégelőadásait is megtekinthetik.
A régi bérletesek augusztus 10-ig válthatják ki régi helyeiket, ezt követően a fennmaradó bérletek szabadeladásban szeptember 15-ig vásárolhatók meg a Csíki Játékszín jegypénztárában.
– Fontos változást hoz az új évad a jegyvásárlást illetően: az előadásokra a www.bilete.ro oldalon is lehet jegyet vásárolni. A fennmaradó helyekre egy órával az előadás előtt a színház jegypénztárában válthatnak jegyet – közölte a színházigazgató.
Szintén változás, hogy a 2018/2019-es évadtól megszűnik a Csíki Játékszín vidéki bérletrendszere. Kányádi Szilárd igazgató augusztus 20-át követően személyesen keresi meg azokat a községeket, ahol korábban bérletrendszer működött, hogy a további együttműködésről egyeztessenek.
– Előadások továbbra is lesznek vidéken, mindössze a bérletrendszert szüntetjük meg – hangsúlyozta Kányádi.
Az új évadban új társulati tag nem érkezik. Budaházi Attila dramaturgot Csíki Zsolt rendező váltja, akit előző előadásai kapcsán már ismer a közönség, Veress Albert színművészt pedig csak a korábbi előadásokban láthatjuk, idén nem vállal új színpadi munkát.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek