2021, január 18, hétfő.

Csíki győzelem a BL-ben

Első hivatalos nemzetközi mérkőzésén nagyarányú győzelmet aratott a Csíkszeredai Imperial WET. A teremlabdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörében a csíkiak az ír bajnok ellen nyertek egy gólzáporos mérkőzésen.

Első hivatalos nemzetközi mérkőzésén nagyarányú sikert aratott az Imperial Wet

Adi Dobre, Athén
A lehető legjobban kezdte a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörét a romániai bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wet. Sito Rivera legényei tegnap délután Athénban az ír bajnok Blue Magic Dublin ellen játszották első hivatalos nemzetközi meccsüket, és már az első félidőben tetemes volt az előnyük. A csíki csapat mind támadásban, mind pedig védelemben jeleskedett. A romániai bajnok egyébként Futsal Club Csíkszereda néven szerepel a Bajnokok Ligájában, ugyanis a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (UEFA) szabályzata szerint nem lehet névadó szponzora a sorozatban szereplő csapatoknak.
A csíkiak Lopez Gonzales – Florin Matei, Prsic, Hector és Alvarito felállításban kezdték a meccset, csereként pedig pályára lépett Pânzaru, Cristi Matei, Covaci, Tankó, Valadares, Deco, Rakic és Szőcs is.
Az első percektől támadásba lendült a csíki csapat, Prsic és Alvarito már az első percekben helyzetet alakított ki, másfél perc után viszont Lopez Gonzalesnek is védenie kellett. A találkozó első találatát Florin Matei szerezte a második percben, a csíkiak játéka továbbra is defenzív maradt, az 5. percben pedig Hector Valdares passzából megduplázta az Imperial Wet előnyét. Egy perccel később az írek újból veszélyesek tudtak lenni, de többnyire az ő térfelükön zajlott a találkozó. A 11. percben Florin Matei passzából Prsic, másfél perccel később pedig Alvaritó ért el gólt Szőcs átadásából. A 16. és 17. percben Cristi Matei talált be az írek kapujába, beállítva a 6–0-s első félidei eredményt.
Szünet után is a csíkiak kezdeményeztek többet, Alvarito, Tankó, Prsic és Valadares is többször veszélyes volt az írek kapujára, ám tíz percet kellett várni az újabb gólra, amelyet Prsic szerzett. A hetedik találat után is több volt a csíki helyzet, ám az utolsó percig újabb gólcsend állt be. Ám ekkor kissé kiengedtek az írek, így az utolsó percben Alvarito és Prsic is betalált, így a csíkiak 9–0-ra nyerték első hivatalos nemzetközi mérkőzésüket.
– Fontos, hogy győzelemmel kezdtünk a Bajnokok Ligájában. A fiúk remekül teljesítettek, igazolták, hogy a csoportgyőzelemre mi vagyunk az esélyesek. A második mérkőzésünket a svájci bajnok Minerva ellen játsszuk, amelyet szintén sikerrel akarunk zárni – nyilatkozta a találkozó után Sito Rivera.
Görbe Walter is elégedett volt csapata teljesítményével. – Azért jöttünk Athénba, hogy minden meccsünket megnyerve továbbjussunk. Ehhez az első lépést megtettük – nyilatkozta az Imperial Wet tulajdonosa.
A C csoport második mérkőzése, a Minerva Bern – AEK Athén találkozó lapzárta után ért véget. Ma 17.30-tól az Imperial Wet a Minerva ellen játszik, míg este az AEK a Blue Magic ellen lép pályára. Holnap szünnap lesz, vasárnap 17.30-tól a Minerva – Blue Magic, 20 órától pedig az AEK Athén – Imperial Wet találkozóra kerül sor. A csoportgyőztes a Bajnokok Ligája második értékcsoportjába jut, ahol a a lengyel Record Bielsko-Biała, a Sparta Prága és az F csoport első helyezettje lesz az ellenfél, a találkozókat a cseh fővárosban játsszák október 8–13. között.

Kapcsolódó cikkek:

14,316RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb