2021, január 23, szombat.
custom_html_banner1

Csíki focisiker Debrecenben

Karnevál-kupával díjazott jubileumi utánpótlás labdarúgótornát rendeztek Debrecenben, amelyen az FK Csíkszereda négy, míg a Székelyudvarhelyi FC egy csapattal vett részt. A csíkiak a 2005-ös korosztályban az első helyet szerezték meg.

Az FK Csíkszereda 2005-ös csapata
Az FK Csíkszereda 2005-ös csapata

[dropcap]J[/dropcap]ubileumi utánpótlás labdarúgótornát rendeztek Debrecenben a hétvégén. A 25. alkalommal megrendezésre került Karnevál-kupára a rendező Debreceni Olasz Focisuli négy csíki és egy udvarhelyi csapatot hívott meg. Az öt megyei csapat mellett azonban számos együttes képviselte magát, hiszen hét ország 120 csapata versengett egymással 13 korcsoportban.

Az FK Csíkszereda a 2001/2002-es, a 2003-as, a 2004-es és a 2005-ös csapatokkal vett részt. Közülük a legjobb eredményt a legfiatalabb gárda érte el, amely az első helyet szerezte meg. Az Albu László által felkészített gyerekek a csoportkörben legyőzték a rendező Olasz Focisulit, Hajdúböszörményt, illetve Gyöngyöst, míg a Bozsik Akadémiától vereséget szenvedtek, ám így is részt vehettek a negyeddöntőben. Innentől kezdve meg sem álltak az első helyig. Előbb büntetőkkel gyűrték le az Olasz Focisuli másik csapatát, majd az elődöntőben a Debreceni VSC-t. A fináléban a Diósgyőr korosztályos csapatával találkoztak, akiket büntetők után gyűrtek le, megszerezve az első helyet.
A Kurkó Attila által dirigált 2004-es korosztály a csoportból nem jutott tovább, akárcsak a Tamás Attila által vezényelt 2003-asok sem. Ők az 5-8. helyért játszottak. Előbbiek a 6., míg utóbbiak a 7. helyet szerezték meg.
Az Ilyés Róbert vezényelte 2001/2002-es korosztály közel állt a dobogóhoz. A nagypályás tornán a csoportkörből első helyen jutottak tovább, megelőzve a Debreceni Sportiskolát, Budapest III. kerületét, illetve Nyíradonyt. A körmérkőzéses döntőben, ahová a csoportelsők kerültek, már nem sikerült a bravúr. Az MTK-tól, illetve a Debreceni VSC-től kikaptak, míg az Újpesttel döntetlent játszottak.
A Székelyudvarhelyi FC a 2006-os korosztályban képviseltette magát. A Sebestyén Attila által felkészített csapat a csoportkörben a második helyen végzett rosszabb gólaránnyal a Diósgyőrrel szemben, így az 5-8. helyért játszhattak. Itt végül a hetedik helyet csípték el, miután előbb kikaptak a kárpátaljai Ungvártól, majd legyőzték az Olasz Focisulit.

HN-információ

Kapcsolódó cikkek:

14,347RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb