Csíki és udvarhelyi pontszerzések

77

A 17. forduló mérkőzéseivel pénteken elkezdődött a labdarúgó 3. Liga tavaszi idénye. Az FK Csík­szereda Kézdivásárhelyről hozta el a három pontot, míg az FC Szé­kelyudvarhely hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a feljutásért harcoló Suporter Club Oþelul Galac ellen. A csíkiak hátránya már csak egy pont az éllovassal szemben, míg az udvarhelyiek már nincsenek kiesést jelentő helyen.

Az SZFC döntetlenje a csíkiakat is segítette a bajnoki tabellán Fotó: szfc.ro

Elkezdődött a 2017/2018-as hazai labdarúgó 3. Liga tavaszi idénye. A Hargita megyei csapatok a tavaszi rajot pontszerzéssel kezdték, az FK Csíkszereda idegen környezetben győzött, míg az FC Székelyudvarhely vendéglátóként gól nélküli döntetlennel zárt egy feljutásért harcoló csoportellenféllel szemben. Mindkét csapat javított helyezésén.
Noha rosszul kezdődött, mégis jól ért véget az FK Csíkszereda kézdivásárhelyi mérkőzése. A KSE ugyanis fél óra játék után Babei duplájával már kettővel is vezetett, ám a két bekapott gól után némileg magára talált az FK, átvette ugyan a játék irányítását, ám csak helyzetekig jutottak a csíki focisok. A szünetben a KSE kapust és két védőt is lecserélt, annak ellenére, hogy két góllal vezettek. A pihenő viszont jót tett Bálint László György csapatának, hiszen negyed órával a szünet után már az FK vezetett két góllal. Bajkó a 48. percben szépített, majd Fabiónak sikerült egyenlítenie két perccel később. Az állás csak egy percig volt döntetlen, hiszen Bajkó Barna duplázott, majd az 58. percben a csíkiak csapatkapitánya újra bevette a KSE kapuját. A 75. percben Hodgyai büntetőből növelte a csíki előnyt, amely még nőhetett volna, ha Györgyi néhány perccel később nem hagy ki egy újabb tizenegyest. A hazaiak a rendes játékidő utolsó percében még betaláltak, de ez nem változtatott sokat a mérkőzés kimenetelén.
Az FK edzője nem dicsérte meg játékosait az első félidő végén, sőt elnézést kért a szurkolóktól a csapat teljesítménye miatt. „Szégyellem az első félidei játékunkat és elnézést kérek minden szurkolónktól, hogy így nézett ki a csapat. Mindenesetre ezzel a hozzáállással és ilyen mentalitással a profi fociban nincs mit keresni. A három pont ugyan meglett és megyünk tovább, viszont a következő meccs borzasztó nehéz lesz, és remélem, hogy a játékosok fel fognak ébredni, mert így nem mehet tovább” – nyilatkozta a csapat honlapján Bálint László György.

Fontos pont
Átalakított kerettel vágott neki a 3. Liga tavaszi rajtjának a Szé­kelyudvarhelyi FC, amely pénteken a bajnoki szünetben jelentősen megerősített, az 1. és 2. Ligában is megfordult játékosokat igazolt, a feljutásra pályázó Suporter Club Oțelul Galac csapatát fogadta. Az SZFC élére télen kinevezett Mészáros Alpár védekező felállásban küldte pályára csapatát, a három pontért érkezett vendégek pedig az első pillanatoktól támadólag léptek fel és irányították is a játékot. Mezőnyfölényük viszont meddő volt, csupán távoli és pontatlan lövésekre futotta tőlük, az SZFC védelme pedig nagyon jól állta a rohamokat. A védekezés viszont szinte minden energiát felemésztett, a hazaiak ritkán jutottak el a galaci térfélre, az első játékrészben nem is jutottak kapura lövésig. A második félidőben még nyomasztóbb lett a galaciak pályafölénye, azonban ezúttal sem tudtak helyzetet kialakítani, minden próbálkozást hárított az SZFC. Támadásban leginkább előrerúgott labdákkal próbált veszélyeztetni a házigazda, ám a támadók nem tudtak túljárni a tapasztalt, rengeteg nagy csatát megélt galaci védők eszén. Az idő teltével egyre idegesebbek lettek a vendégek, emiatt pontatlanul játszottak, a négy perc hosszabbításban pedig a házigazda magabiztosan tartotta a labdát, így gól nélküli döntetlennel ért véget a találkozó.
A meccs végén a hazaiak edzője elégedetten nyilatkozott. „A fiúk a nehéz pályán hatalmasat küzdöttek, jó eredményt értünk el egy nagyon erős csapat ellen. Kiemelném a védők munkáját, nagyszerűen végezték el a feladatukat” – mondta Mészáros Alpár.
Az FK Csíkszereda idegenbeli sikerének – no meg a galaciak döntetlenjének – köszönhetően előreléptek a tabellán, és immár csak egy pont a hátrányuk az éllovas Bákói Aerostarral szemben, míg az FC Székelyudvarhely egy helyet előbbre lépve elhagyta a kiesési zónát.

Eredmények
3. Liga, I. csoport, 17. forduló: Kézdivásárhelyi KSE – FK Csíkszereda 3–5 (2–0) /Alin Babei (20., 28.), Bagoly Benjámin (90.), illetve Bajkó Barna (48., 51., 58.), Fabio Oliveira (50.), Hodgyai László (75.); Székelyudvarhelyi FC –Suporter Club Oțelul Galac 0–0; CSM Roman – Metalosport Galac 11–0, CSM Paşcani – Sporting Lieşti 0–1, Avântul Valea Mărului – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–3, Bucovina Rădăuţi – Bákói Aerostar 0–1, CSM Focşani –FC Szászhermány 0–1.
Az állás: 1. Aerostar 34 pont, 2. Roman 33 p., 3. FK Csíkszereda 33 p., 4. Suporter Club Oţelul 30 p., 5. Lieşti 27 p., 6. KSE 24 p., 7. Szászhermány 24 p., 8. Barcarozsnyó 24, 9. Rădăuţi 24 p., 10. Focşani 18 p., 11. Darabani 16 p., 12. FC Székelyudvarhely 10 p., 13. Paşcani 10 p., 14. Valea Mărului 7 p., 15. Metalosport 6 p.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe március 12-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek