Csíki és bukaresti siker

Több mint félezer résztvevő a tusnád maratonon

1 288

Szombaton immár tizedik alkalommal került sor a Tusnád Ma­ratonra, amely az ország egyik legnehezebb országúti futóversenye. A résztvevők Tusnádfürdőről indultak és a Szent Anna-tóig szaladtak, a versenytáv ezúttal is 23 kilométer, míg a szintkülönbség 750 méter volt. Egyéniben a férfiaknál a csíkszeredai Kovács Attila nyert, míg a nőknél Veliscu Maria Magdalena megvédte címét.

Az egyéni győztes Kovács Attila az őt ábrázoló plakáttal

Az ország egyik legnehezebb, országúton zajló futóversenyét tartották szombaton, a jubileumi – tizedik – Tusnád Maratonon a nőknél címvédés volt, míg a férfdiaknál csíki siker született. A szombati viadalon egyéniben 355-ön – 248 férfi és 107 nő –, váltóban pedig 76 csapat – 17 férfi, 24 női és 35 vegyes – teljesítette a távot, a résztvevők száma összesen elérte az 580-at.
A férfiaknál a tavalyi győztes Miklós Arthur csak a negyedik helyen zárt, Tams Viorel akárcsak az elmúlt évben idén a második helyen zárt, ám tizennégy másodperccel hamarabb ért célba, mint 2017-ben. Tavaly Kovács Attila a harmadik helyen zárt, idén viszont megnyerte a versenyt, sőt az elmúlt évhez képest 2 perc 41 másodperccel (1 óra, 32 perc, 53 másodperc) gyorsabban szaladta le a 23 kilométeres távot.
A nőknél az első három közül kettő a tavaly is ugyanazon a helyen ért célba. Veliscu Maria Magdalena ugyan közel két perccel lassabban teljesítette a távot idén, mint a tavaly, a harmadik helyezett Fazakas Bíborka tizenhét másodpercet javított az elmúlt évi idején. A tavalyi második Nagy Roxána nem indult idén, helyét a dobogón Török Ibolya vette át.
A női váltóban a tavalyi győztes Két Keresztes a harmadik helyen zárt, az Iváncról érkezett párost sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai csapatok előzték meg idén. A férfi stafétáknál a veterán atlétákból álló csíkszeredai Jóbarátok idén is a harmadik helyen zártak a Crysor és a VSK Csíkszereda mögött. A futóversennyel egy időben gyalogos túra is zajlott, a 16 kilométeres távra huszonketten, míg a 8 kilométeres távra tizenhárman neveztek, és minden résztvevő egyedi kitűzőt kapott a szervezőktől.

Több mint ötszáznyolcvanan teljesítették a 23 kilométeres távot

A dobogósok
Férfiak. Összetett (248 induló): 1. Kovács Attila (Csíkszereda), 2. Tams Viorel (Marosvásárhely), 3. Dániel Attila. 19 év alattiak: Balázs Simon, 2. Buzás Bálint, 3. Alexandru Fotino. 19–39 évesek: 1. Tams Viorel, Dániel Attila, Preda Cătălin Ionuț. 40–49 évesek: 1. Kovács Attila, 2. Miklós Arthúr (Bukarest), 3. Csizmádi Mihály Zsolt (Erdőszentgyörgy). 50–59 évesek: 1. Flucus Traian (Brassó), 2. Apetroaie Vasile (Eforie Nord), 3. Voicu Culai (Galac). 60 év fölöttiek: 1. Negru Gheorghe (Nagybánya), 2. Mocanu Alexe (Bukarest), 3. Kovács Attila (Székelyudvarhely). Váltók (17): 1. Crysor, 2. VSK Csíkszereda, 3. Jóbarátok (Csíkszereda).
Nők. Összetett (107 induló): 1. Veliscu Maria Magdalena (Bukarest), 2. Török Ibolya (Kolozsvár), 3. Fazakas Bíborka (Szováta). 19 év alattiak: 1. Bokor Kata (Székelyudvarhely). 19–39 évesek: 1. Veliscu Maria Magdalena, 2. Török Ibolya, 3. Fazakas Bíborka. 40–49 évesek: 1. Jakab Enikő (Szé­kelyudvarhely), 2. Majorosi Éva (Szeged), 3. Kurkó Izabella (Budapest). 50–59 évesek: 1. Ferenczy Didina (Bukarest), 2. Neacșu Floricica (Galac), 3. Dósa Ibolya Judit (Szováta). 60 év fölöttiek: 1. Szeifertné Tóth Erika (Százhalombatta). Váltók (24): 1. Atléták Sepsiszentgyörgy, 2. ISK VSK Csíkszereda, 3. Két Keresztes Ivánc.
Vegyes váltók (35): 1. Tusnád Expressz Székelyudvarhely, 2. RTC Runners Székelyudvarhely, 3. MMDSZ–Vegyes I. Szováta.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek