Csíki csapatok az élen

57

Csupán két találkozóra került sor a hétvégén a hazai U18-as jégkorongbajnokságban, ugyanis a Galacra tervezett mérkőzések elmaradtak. Nem csupán az U18-as bajnokságban, hanem az U16-os pontvadászatban is rengeteg mérkőzést elnapoltak, egyelőre nem tudni, hogy ezeket mikor pótolják. Az viszont biztos, hogy az ISK Csíkszereda listavezető mindkét korosztályban.

Noha négy találkozó szerepelt a kiírásban, a hétvégén csupán két mérkőzést rendeztek a hazai U18-as jégkorongbajnokságban. Az ISK Csíkszereda két gólzáporos mérkőzésen győzte le a Bukaresti Steaua csapatát, a csíkiak százszázalékos teljesítménnyel vezetik a pontvadászatot.
A másik, szintén a hétvégére kiírt összecsapás viszont elmaradt, ugyanis nem utazott el Galacra, a Dunărea elleni találkozókra az ISK Gyergyószentmiklós. – Kedden kaptunk egy értesítést a Román Jégkorong Szövetségtől, hogy módosították a Dunărea kérésére a versenynaptárban szereplő mérkőzések helyszínét. Az ISK Gyergyószentmiklós erre másnap válaszolt: a 2017. szeptemberében elfogadott versenynaptár szerint a hétvégi mérkőzések házigazdája a mi klubunk, még ma is így szerepel a szövetség honlapján. Ugyanakkor közöltük, hogy a Dunărea velünk nem egyeztetett a helyszíncseréről, amelyet mi amúgy is elleneztünk volna. Ezért nem utaztunk el Galacra – nyilatkozta lapunknak Farkas Csaba, az ISK Gyergyószentmiklós edzője. Hozzátette, ahogy a Dunărea, úgy az ISK Gyergyószentmiklós is pénzügyi gondokkal küzd, a költségvetésükbe pedig nem volt előirányozva ez a galaci kiszállás, így anyagi források hiányában ők egyáltalán nem tudtak volna elutazni a Duna parti városba.
A négycsapatos bajnoki kiírásban minden gárdának 24 találkozója szerepel az alapszakaszban, amelyet március 18-ig le is kellene játszani. Ehhez képest az ISK Csíkszereda 14, az ISK Gyergyószentmiklós és a Bukaresti Steaua 12-12, míg a Galaci Dunărea 6 mérkőzésen van túl.
Eredmények: ISK Csíkszereda – Bukaresti Steaua 15–0 és 13–0. Gólszerzők: Részegh 6, Ilyés 3, Cășăneanu 3, Silló 3, Karda 3, Tămârjan 2, Antal L. 2, Dósa 2, Salamon 1, Szabó 1, Csedő 1, Benedek 1, Karda 1, Szabó 1.

Megyebeli dobogó
Az U16-os hazai bajnokság alapszakaszában a Hargita megyei csapatok sajátították ki a dobogós helyeket, sőt már az is borítékolható, hogy a három bajnoki éremből kettő biztosan a megyébe kerül. A hatvanmérkőzéses alapszakaszból negyven meccset játszottak le a csapatok, de elképzelhető, hogy február 25-én nem ér véget a sorozat, hiszen addig még összesen húsz találkozót kellene lejátszani.
A listavezető, a 39 pontos ISK Csíkszereda és a második, 32 pontos ISK Gyergyószentmiklós 14 mérkőzésen van túl, a harmadik Felcsík SK 16 találkozót játszott és 23 pontot gyűjtött, míg a Galaci Dunăreának 20, a Bukaresti Steaua Rangers Husky-nak 6 pontja van, a CSM Suceava pont nélküli, utóbbi három gárda 12-12 találkozót játszott.
Ebben a korosztályban is tíz mérkőzést már elnapoltak, egyelőre kérdéses, hogy mikorra írja újra ki a szakszövetség ezeket a meccseket.
A hétvégére négy találkozó van kiírva a szövetség honlapján, a CSM Suceava a Steaua Rangers-Husky-t fogadja szombaton és vasárnap Brassóban, míg a Felcsík SK – Galaci Dunărea találkozókat Csíkkarcfalván játsszák szombaton 17.30, vasárnap pedig 10.30-tól.

Hat magyar meccs
Két magyarországi csapat is a megyében lépett jégre a hét végén az U14-es magyar bajnokság I. csoportjában. A Miskolci DVTK Jegesmedvék jó túrát zártak, hiszen négyből három meccset megnyertek, egyen pedig csak szétlövések után kaptak ki. A Debreceni HK hokisai egy sikernek örülhettek, azt is aranygóllal érték el.
Eredmények: ISK Lendület Gyergyószentmiklós – Miskolci DVTK Jegesmedvék 0–2 és 4–3 – szétlövéssel; ISK Lendület – Debreceni HK 4–5 – aranygóllal és 3–1; ISK Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék 1–3, és 3–4; ISK Csíkszereda Debrecen 4–0 és 2–1.
A pontvadászatban az ISK Lendület a negyedik helyen áll 36 ponttal, az ISK Csíkszereda pedig 25 ponttal a hatodik.

Kopacz Gyula

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.