36 fertőzött Hargita megyében

Csíkban megugrott a fertőzöttek száma - frissítve

11 140

Az országos stratégiai kommunikációs törzs péntek déli közlése szerint Hargita megyében 36 koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek. Az információt megerősítette Hargita Megye Prefektusi Hivatal is. Korábban megyei és csíkszeredai elöljárók a csíki esetek számának ugrásszerű növekedéséről számoltak be.

Szerda óta kilenc új koronavírus-fertőzéses esetet jegyeztek Csíkban – derült ki elöljáró péntek reggeli nyilatkozataiból. A pontos számadatok bizonyára az országos stratégiai kommunikációs törzs és a megyei prefektusi hivatal déli közleményéből derülnek majd ki.

Hirtelen megugrott a koronavírussal megfertőződött személyek száma a csíki térségben. Péntek reggeli videoüzenetében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy Csíkban is „berobbant a vírus”, az elmúlt huszonnégy órában megháromszorozódott fertőzöttek száma. Az elöljáró szerint az egyik csíki községben lakó vándorkereskedők között ütötte fel a fejét a kór, terjedését pedig azzal lehetne meggátolni, ha a lakosság nem áll velük szóba, nem ad el nekik és nem vásárol tőlük.

A fertőzés létéről beszélt péntek reggeli rádióinterjújában Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere is, aki elmondta, hogy szerdén jegyezték Csíkmindszenten az első pozitív esetet, „és tegnap lett még nyolc mellé”, mondta az elöljáró, „tehát két nap alatt lett kilenc új esetünk”.

Országos szinten 16 437 fertőzést jegyeztek, a gyógyultak száma 9370

Az országos stratégiai kommunikációs törzs péntek déli közlése szerint országos szinten 16 437 koronavírus-fertőzést jegyeztek, a gyógyultak száma 9370. Az aktív esetek száma csökkenőben van. Intézményes karanténban 14 441 személy, házi elkülönítésben 14 791 személy tartózkodik. Országszerte 294 601 tesztet végeztek.

 

Hargita megyében megugrott a fertőzöttek száma

A csütörtök déli jelentésben szereplő 25 fertőzőtt személyhez viszonyítja egy nap leforgása alatt 11-gyel emelkedett Hargita megyében a fertőzöttek száma. A gyógyultak száma továbbra is 19, egy személy elhunyt. A csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházban összesen 16 beteget ápolnak.

Pénteken intézmlnyes karanténban volt 291, 8-cal kevesebb, mint egy nappal korábban, és 329 volt a házi elkülönítésben lévők száma.

 

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.