2021, január 17, vasárnap.

Csíkban hopp, Udvarhelyen kopp

Tovább gyarapította győzelmeinek számát az FK Csíkszereda a labdarúgó harmadik ligában, miután legyőzte az eddig hibátlan Máramarosszigeti CSM-t. A Székelyudvarhelyi FC-nek viszont nem jött ki a lépés, és kétgólos vereséget szenvedtek egy verhető Szászrégeni Lendülettől. Ráadásul még emberelőnyben sem ment a játék.

Czimbalmos akcióban. Győzelmet ért a gólja Fotó: Halmágyi Zsolt
Czimbalmos akcióban. Győzelmet ért a gólja Fotó: Halmágyi Zsolt

Pozitív előjelekkel várták a megyei csapatok a labdarúgó harmadik liga soron következő fordulójának mérkőzéseit, hiszen legutóbb mind az FK Csíkszereda, mind a Székelyudvarhelyi FC győztesként hagyta el a pályát. Csak a csíkiak tudták folytatni a sorozatot.

Fiatalos lendület
Hiába az esős idő, sokan voltak kíváncsiak az eddig tökéletes teljesítményt maguk mögött tudó Máramarosszigeti CSM csíkszeredai kiszállására. A nézők az első percekben azt láthatták, hogy a vendégek akarata érvényesül, de az első helyzetet csupán a 11. percben jegyezhettük, amikor Bruma szabadrúgása elzúgott Husar kapuja mellett. A kezdeti megilletődöttségből fokozatosan jött helyre az FK, és sokkal veszélyesebb volt. A 21. percben Csűrös került főszerepbe, amikor áthámozta magát a védőkön, és 16 méterről eleresztett lövését lábbal védte a vendégek kapusa. Pár percre rá Ilyés szlalomozott, majd emelt át a kapuson és a kapun is kecsegtető helyzetben. A 28. percben viszont jött a gól. Egy jobb oldali akció után Ilyés centerezett a hosszúra, ahol érkezett Czimbalmos, aki pipát kilőve megszerezte a vezetést. A csíkiak kedve nem lankadt, és akár meg is duplázhatták volna az előnyt a 40. percben, de Teut Artúr lövését a gólvonalról vágták ki a vendégvédők. A második félidő vendéghelyzettel kezdődött, majd egy újabb Teut-, illetve Majzik-lehetőséget jegyezhettünk fel. A hajrában az FK a védekezésre összpontosított, beszorultak, de a védelem jól zárt, és itthon tartották a pontokat.

Hazai pályán nem megy
A Székelyudvarhelyi FC a Szászrégeni Lendületet fogadta, és joggal bíztak a győzelemben a szintén középmezőnyhöz tartozó ellenféllel szemben. A várakozás viszont csalódással ért véget. A vendégek már a 8. percben vezetéshez jutottak, és ez nagyon megzavarta az SZFC-t. A sorokat közel fél óra elteltével sikerült rendezni, amikor jött az egyenlítés is. Gergely szögletét Demény bólintotta a kapuba. Hiába viszont az egyenlítés, a vendégek hamar észbe kaptak. Előbb a 33. percben, majd a félidő végén is betaláltak Bálint kapujába.
A térfélcserét követően felcsillant a remény, miután Adrian Luca megkapta második sárgalapját az 53. percben. Ám az előny is hátrányt jelentett. Nem tudott kibontakozni az SZFC, és ezt büntette a régeni alakulat. A 72. percben Stoicát ugratták a jobb szélen, aki eldöntötte a találkozót. Az utolsó szó jogán a SZFC a 92. percben Péter Mózes révén kozmetikázott, de ez már csak szépségtapasz volt. Az udvarhelyi csapatnak semmi nem jött össze a találkozón.
A következő fordulóban az udvarhelyiek a Máramarosszigeti CSM vendégei lesznek, míg az FK Csíkszereda a Kolozsvári Sănătatea otthonába látogat.

[box type=”shadow” ]III. liga, V. csoport, 3. forduló

FK Csíkszereda – Máramarosszigeti CSM 1–0 (1–0) Gólszerző: Czimbalmos Zalán (28.). Az FK felállítása: Husar – Székely, Lőrincz (Tankó, 73.), Galea, Czimbalmos, Kovács, Csűrös, Majzik, Teut (Pál, 86.), Ilyés (Szöllősi, 84.), Moldovan (Pataki, 60). Edző: Ilyés Róbert és Albu László. Székelyudvarhelyi FC – Szászrégeni Lendület 2–4 (1–3) Gólszerzők: Demény (23.), Péter (90+3.), illetve Truţă (8.), Gliga (33.), Sain (45+1.), Stoica (72.). Az SZFC felállítása: Bálint B., Péter, Rózsa, Demény, Szécsi, Bálint R., Berki, Gál, Gergely, Simon A., Doltea. Játszott még: Tamás, Sebestyén, Jankó, Kiss. Edző: Szín Ferenc és Botorok János. A forduló további eredményei: Almásbalázsházi Luceafărul – Kolozsvári Sănătatea 1–2, Nagyváradi Luceafărul – Radnóti SK 3–0, Dési Unirea – Fugyivásárhelyi SK 3–2, Nemeszsuki Unirea – Alsógáldi Industria FC 0–2, Lénárdfalvi AFS – Zilahi FC 5–0.[/box]

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,315RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb