2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Csíkba került a Szuperkupa is

Négygólos győzelmet aratott a Csíkszeredai Imperial Wet a teremlabdarúgó Szuperkupa döntőjében. A csíki csapat a bajnoki trófea után másodszor emelhetett egy belföldi kupát a magasba.

Behúzta második trófeáját a csíki csapat

Bodzavásáron, semleges hely­színen, rendezték a teremlabdarúgó Szuperkupa döntőjét, amelyen a Románia-kupa címvédője, a Dunărea Călărași, illetve a bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wet vezette fel az idei bajnokságot.
A csíki csapat ráadásul úgy érkezett Bodzavásárra, hogy az elmúlt napokban sikeresen vívta meg a Bajnokok Ligája előselejtező csoportkörét Athénban, háromból három győzelmet aratva.
A csíki csapat ennek megfelelően jó kedvvel vetette magát bele a küzdelembe, és már a második percben megszerezte a vezetést Hector révén egy kidolgozott akció után. A folytatásban is jobbára a csíkiak akarata érvényesült, így nem meglepő módon a félidő végéhez érkezve a Marosvásárhelyi VSK-tól érkező Iszlay is betalált.
A fordulást követően igyekezett felpörögni a Călărași, és ennek meg is lett az eredménye, az excsíki Ribeiro talált be. A gól viszont nem ijesztette meg a bajnoki címvédőt, akik átvették a játék irányítását. A călărași-i védelem viszont nehezen tört meg. Egészen a 31. percig kellett várni az újabb gólra, amikor Savió kapáslövése ért célba, majd nem sokkal később Prsics is betalált, eldöntve végleg a kupa sorsát. A hajrában vészkapus-taktikához folyamodott a Călărași, de ez visszafelé sült el, és Alvaro állította be a végeredményt.
A csíkiak így a bajnoki cím után a Szuperkupát is megnyerték, és jó kedvvel kezdhetik a hétvégi bajnoki rajtot, a változatosság kedvéért Călărași-on…
Eredmény, Szuperkupa-döntő: Csíkszeredai Imperial Wet–Dunărea Călărași 5–1 (2–0) /Hector (2. perc), Iszaly (15.), Savió (31.), Prsic (36.) és Alvaro (39.), illetve Ribeiro (23.)/.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb