Csergő is marad a GYHK-nál

Már hat játékos neve ismert

30

Újabb játékossal hosszabbított a Gyergyói HK jégkorongcsapata, amely a soron következő idényben is a soraiban tudhatja Csegő Hunort.

A GYHK keretét Csergővel bővítették

Harmadik Erste ligás idényét kezdheti meg a Gyergyói HK jégkorongcsapata és vele együtt a 24 esztendős Csergő Hunor. A csatár mindössze 16 évesen került fel az akkor még Gyergyószentmiklósi Progym felnőttcsapatába. A nevet váltó klub Gyergyói HK néven a 2018/2019-es idénytől kezdve vitte tovább a gyergyói hoki örökségét és vele együtt Csergőt is. Az igencsak agilis sportoló első Erste Liga idényében 39 pontot termelt 57 meccsen, a legutóbbi szezonban a kevesebb szerep miatt nem tudta elérni ezt a szintet, 10 ponttal járult hozzá csapata sikerességéhez.
Csergő egyébként a hatodik játékos, akinek nevére fény derült a soron következő idénybeli kertből Jordon Cooke, Timur Raszulov, Igor Bobcek, Góga Attila és Szabó Pál Krisztián után. Ugyanakkor ezen neveket erősíti még a vezetőedző Malcolm Cameron is, aki szintén meghosszabbította szerződését.
„Jégkorongozó, 87-es mezben szerepel és támadó. Ki az? Könnyű kérdés: nekünk csakis Csergő Hunor jut az eszünkbe. Idén 25. évét töltő játékosunk itt, Gyergyószentmiklóson született, itt tanult meg korcsolyázni és itt vált jégkorongozóvá. És örülünk, hogy bejelenthetjük, Csergő Hunor a következő szezonban is a Gyergyói Hoki Klub játékosa lesz! Aki esetleg nem tudná: 16 évesen már meghatározó játékosa volt a felnőttcsapatnak, és bár számos megkeresése volt az évek során, mindig hűséges maradt a piros-fehér színekhez. Nagyon jó, hogy számíthatunk a játékára a továbbiakban is, az ő jó teljesítménye is kell, hogy sikeresek legyünk. Mert sikeresek akarunk lenni! Trófeákat akarunk nyerni! Hajrá, Gyergyó!” – olvasható a GYHK közleményében.

NHL-esek az olimpián?
Pozitívnak minősítették, bár konkrét eredményt még nem hozott az a találkozó, amelyet az észak-amerikai profiliga (NHL) jégkorongozóinak a 2022-es pekingi olimpián való részvételéről folytattak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az NHL képviselői.
A NOB sajtószolgálatának beszámolója szerint a közelmúltban lezajlott tanácskozáson jelen voltak a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) képviselői is.
Az NHL bajnokságát első alkalommal 1998-ban szakították félbe azért, hogy a profik hazájuk válogatottjának rendelkezésére állhassanak a naganói olimpián. Hasonló volt a gyakorlat a folytatásban is egészen 2018-ig, amikor is a felek nem jutottak dűlőre, s az az évi phjongcshangi téli játékokon már nem léptek jégre NHL-játékosok. Az elmúlt években az NHL tartott felkészülési mérkőzéseket Kínában a piacnyitás szándékával, idén a koronavírus-járvány miatt azonban nem lesz ilyen túra.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.