Cserediák-program Budapesten

Kalandra fel!

116

Most nem a Csíki Játékszín előadására invitálom a kedves érdeklődőket. A hallgatói ösztöndíjprogramnak – amelyen jelen pillanatban is részese vagyok, és amely a Csíkszeredában is jól ismert, világhírű építészről, Makovecz Imréről kapta a nevét – célja a hallgatók tudományos tevékenységének támogatása, a szakdolgozat, disszertáció, TDK-dolgozat előkészítésének elősegítése a partnerintézmény valamely tanszékén. Ez a Kárpát-medencei Felsőoktatási Együttműködési Keretprogramja, amely a Kárpát-medence hallgatóinak mobilitását hivatott támogatni, valamint segíteni.

Egy hónapon át lehet az ELTE hallgatói körében

Bármely intézményt lehet választani, amely a programban részt vesz, ezért a Budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetemet választottam. A szükséges adminisztráció után, valamint a Sapientián teljesített kötelességeim befejeztével, rögtön csomagoltam, és irány a nagyváros.
Egy hónapos itt-tartózkodásom alatt igyekszem minden olyan dolgot kipróbálni, amit egy nagyváros nyújthat, és amire a kis városunkban – Csíkszeredában – nemigen akad lehetőség. Mozi, színházak, múzeumok, antikváriumok, melyek kész kincsestárként szolgálnak a magamfajta könyvmoly számára. Bár még csak egy hét telt el kiérkezésem óta, mégis egy napnak tűnt, úgy repülnek az órák, alig van egy lélegzetvételnyi időm.
Felkerestem a budapesti mentoromat, akivel egyeztettem a kutatási tervemet. Izgalmasan telnek a napok, bár a feladatommal is igyekszem foglalkozni, ezért nagyon sok mindenre jut idő. A tömegközlekedés is igen változatos, hogy csak néhányat említsek azok közül, amelyet otthon nincs mód kipróbálni: a metró, a villamos. De persze az a tény, amikor gyalog bejárom a város egy részét, képes ámulatba ejteni és magával ragadni, hiszen Budapest csodálatos város.
Ezt a csereprogramot minden hallgatótársamnak ajánlom, és bátran használja ki mindenki, aki egy kis kikapcsolódásra, új szakmai és emberi kapcsolatokra, változatosságra vágyik, és új helyeket szeretne megismerni. A Makovecz Hallgatói Ösztöndíjprogrammal garantált az élmény minden egyes hallgató számára, tehát kalandra fel!

Vlaicu Lajos

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek