Csehországban játszanak a csíki egyetemisták: Idegenben nyert a Sapientia U23

17

Kevesebb mint két héttel azt követően, hogy hazai pályán játszott mérkőzéseket, újabb fontos összecsapások várnak a Sapientia U23 csapatára az Európai Egyetemi Hoki Ligában. Az első kiszállás mind játékban, mind eredményekben sikeresen zárult, a Sekler-kupán viszont mindhárom mérkőzésen vereséget szenvedtek a csíkiak. Tegnaptól hétfőig Brumov-Bylnice városában lépnek jégre a zöld-fehérek.

Győzelemmel kezdte csehországi túráját a Sapientia U23                                              Fotó: Farkas Endre / Archív

Csehországban lépnek pályára a Sapientia U23 jégkorongozói, a csapat második idegenbeli kiszállását teljesíti a Európai Egyetemi Hoki Ligában (EUHL). A csíkiak hétfőn utaztak el, tegnap már jégre léptek Brumov-Bylniceben. Négy mérkőzés vár csehországi túráján a zöld-fehérekre.
Mint ismert, a Sapientia U23 a 2019/2020-as szezon kezdetétől szerepel az EUHL-ben, a pontvadászatban a már lejátszott öt idegenbeli mérkőzésből két győzelmet arattak a csíkiak. Ezt követte a február 7–9. között Csíkkarcfalván tartott EUHL Sekler-kup, amelyen a nyitrai, a prágai és a trencséni egyetem legjobbjai ellen vereséget szenvedtek a sapientiás fiúk. A csehországi túrára nem tartot a csíki csapattal Gecse Olivér, aki a Sekler-kupa első meccsén Prága ellen még gólt szerzett, majd megsérült, Demeter Arnold agyrázkódás miatt maradt itthon és Simon Roland is egészségügyi okok hagyja ki a négy meccset.
Tegnap délelőtt a Sapientia a HKB Zlín ellen lépett jégre, a cseh csapat az első percben ugyan megszerezte a vezetést, de erre a csíkiak hárommal válaszoltak. A negyedik Zlíni-gólra fél percen belül jött a csíki válasz, majd újabb gólváltás következett. A találkozó utolsó tíz percében a Sapientia U23 három találatot elérve nyerte meg a csehországi kiszállás első, az EUHL-ben pedig a negyedik meccsét.

Eredmény: HKB Zlín – Sapientia U23 5–8 (1–1, 3–3, 1–4) /Christov (2., 35., 37.), Humplik (35.), Stiksa (41.), illetve Ivácson Roland (14., 21.), Karda Előd (27.), György Rajmund (37.), Róth Zoltán (50.), Benedek Gergő (52.), Ilyés Tamás (55.), Simon Előd (60.)/.
Ma 13 órától az UKF Nyitra, holnap 15 órától pedig újra az UKB Zlín ellen lépnek jégre a csíkiak, hétfőn pedig 18.30-tól az UMB Hockey Team Besztercebánya lesz a Sapientia U23 ellenfele.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek