Csató Roland két kategóriát nyert

44

Csíkszentkirály és a Szentimrei Büdös közötti megyei úton tartották a hazai másodosztályú hegyi autósbajnokság harmadik fordulóját, a vasárnapi versenyen tizenhat pilóta vett részt. A csíkiak közül Csató Roland volt a legeredményesebb, aki két kategóriában is legyőzte csapattársát, Fazakas Erik Zsoltot.

Autós hegyi gyorsulási versenynek volt a helyszíne vasárnap a Csíkszentkirály és a Szentimrei Büdös közötti megyei út, itt tartották az országos másodosztályú bajnokság harmadik futamát. A csíkszeredai Richy Racing Team által szervezett Hargita-kupán tizenhat autós állt rajthoz, a Hargita megyeiek közül négyen álltak dobogóra.
A legeredményesebb megyebeli sportolónak Csató Roland bizonyult, a csíkszeredai pilóta kategória- és géposztály-győzelemmel zárt, mindkétszer Fazakas Erik Zsolt előtt. Összetettben a legjobb helyen Szabó Botond zárt, aki géposztályában viszont dobogós lett.

Eredmények
Nyílt verseny: 1. Orha Claudiu (Mitsubishi Colt), 2. Bedő Barna (BMW M3), 3. Martincsek Zoltán (Peugeot 205), 4. Tugulea Lucian (Honda Civic), 5. Szabó Botond (Renault Clio), 6. Szőcs Loránd (VW Golf), 7. Csató Roland (Suzuki Ignis), 8. Uram Andrei (VW Golf 1), 9. Tanase Antonia Ioana (Renault Clio), 10. Fazakas Erik Zsolt (Renault Twingo), 11. Barabás Róbert (Peugeot 306).
A Junior kategóriát és az 1-es géposztályt Csató Roland nyerte Fazakas Erik Zsolt előtt, a 2-es géposztályban Marticsek győzött, Szabó Botond a harmadik lett, a 3-as géposztályban Orha lett az első. A felvezető autók versenyén a székelyudvarhelyi Gergely Emil (Opel Astra GSI) a második helyen zárt.
A versenyt támogatták: Hargita Megye Tanácsa, Csíkszentkirályi Polgármesteri Hivatala, Multimed Klinika, Uro Praxis, WRT Parts, Csík Auto Land, Kolumbán Optika, Hargita Népe. A szervezők köszönik a megyei rendőrség közlekedésrendészeti osztálya, a megyei Oltul Sürgősségi Esetek Felügyelősége, a megyei mentőszolgálat és a csíkszentkirályi önkéntes tűzoltók munkatársainak segítségét.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.