Csapatösszerázó

Második családunk, a Humán!

290

A humán szakos hallgatók idén is csapatösszerázón vehettek részt, a szeptember 26-án zajlott esti beszélgetés célja az ismerkedés, illetve a humán szakos hallgatók összetartásának erősítése volt.

Együtt a humánusok csapata

A már lassan hagyománnyá vált ismerkedőestet ez alkalommal is az egyik csíkszeredai kávézóban szervezték, ahová a hallgatók java része el is jött, a Humántudományi Tanszéken tanító tanárokkal együtt. Az esemény fókuszában az elsőéves hallgatók voltak, ugyanis az esemény célja, hogy az egyetem családias, barátságos hely legyen számukra azáltal, hogy megismerjék a felsőbb évfolyamokon tanuló társaikat, no meg az egyetem, illetve a tanszék nyújtotta lehetőségeket.
A felsőbb éves hallgatók tapasztalataikról meséltek, jó tanácsokkal látták el a még újoncokat. Sokan kiemelték az Erasmus+ nyújtotta lehetőséget, amelyet szerintük vétek kihagyni, és természetesen a Sapi Népe csapatáról is szó esett. Mindezek mellett a csupán a Humántudományi Tanszéken elérhető lehetőségekről számoltak be a hallgatók, mint például a FO-TO-ról, amely keretén belül a fordítás és tolmácsolás világába nyerhetnek betekintést. A fordítás és tolmácsolás világa megannyi humános hallgató szívének kedves, de a tanári szakmát is már sokan kitűzték életcélnak.
A kezdő humán szakosokat érintő kérdések zömében természetesen helyet kapott egymás megismerése is, ugyanis fontos, hogy a felsőbb évesekkel személyes kapcsolatba kerüljenek, ezért néhányan már mentorként fogják segíteni újdonsült szaktársaikat, mert mi igyekszünk, második családként élni egyetemi mindennapjainkat.
Az esemény zárása is ígéretesnek bizonyult, mivel a hallgatók nagy része gyakrabban, különösebb ok nélkül is szívesen töltené idejét hasonló eseményeken társai­val, tanáraival együtt.
Gál Szilvia,
Román nyelv és irodalom – Angol nyelv és irodalom, III. év

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek