Csapatbemutatót tartottak a csíki kerékpárosok

Megismerhettük a Team Novák és a Novák Cycling Academy tagjait

804

A szokásokhoz híven a Nemzetközi Gyermeknap környékén tartotta meg idén is csapatbemutatóját a két csíkszeredai kerékpáros gárda. A tavaly június elsejére időzítették az eseményt, idén ez két nappal korábban történt meg, hiszen ma utaztak Nagyváradra a kontinentális csapat sportolói, ahol holnaptól a Bihar Kerékpáros Körversenyen vesznek részt. Noha a szezonban már jó néhány versenyen voltak a csíki kerékpárosok, a hazai közönség tegnap ismerhette meg a Team Novák és a Novák Cycling Academy tagjait.

A Team Novák és a Novák Cycling Academy sportolói Fotó: László F. Csaba

Noha az elmúlt évben a Nemzetközi Gyermeknapra időzítették a csapatbemutatót, a Team Novák és a Novák Cycling Academy sportolói idén két nappal korábban, tegnap mutatkoztak be a csíkszeredai közönségnek. Az idei csapatbemutatókat azért tették át május végére, mert a kontinentális csapat ma utazott el Nagyváradra, ahol holnaptól a Bihar Kerékpáros Körversenyen vesznek részt.
A Hargita Vendégváróban a támogatók és a kerékpársportot kedvelők körében megtartott eseményen többek között beszámoltak mindkét csapat az idei első félévben elért eredményeikről. A Team Novák tagjai tíz, a Novák Cyclig Academy sportolói az első félévben kilenc versenyen indultak és számos dobogós helyet szereztek.
A Team Novák kontinentális csapat sportigazgatója idén Alexander Sejdjik lett, a 38 éves ukrán többek között a Székelyföld Kerékpáros Körversenyen is indult, 2010-ben az első és harmadik etapon is szakaszgyőzelemmel zárt az ISD Donyeck csapatánál. Egyébként a tavaly megszűnt ukrán csapatból az idéntől többen a csíki gárdában tekernek. A csíkszeredai kerékpársport meghonosítója, Novák Ká­roly Eduárd mellett Szabó Norbert, László Péter, Balázsi Lóránt és Szaniszló Roland hazai versenyzőknek tekinthetők, rajtuk kívül négy légiós, az ukrán trió: Andrij Bratascsuk, Alekszandr Prevar, Mihajlo Kononenko, valamint a moldáv Nicolae Tanovitchii hajt a pontokért és a sikerekért.
A Novák Cycling Academyt csapatmenedzserként az egykori kontinentális csapat kerekese, Sebestyén Szabolcs irányítja, a szakmai munkával pedig Kovács Dénes-Ferencet bízták meg edzőként. A kerékpáros akadémiának majdnem minden korosztályban van sportolója, az ifjúságiak között András-Pótsa Péter és Török Szilárd, a kadét korosztályban Bodor Csongor, László Kamilla, Kovács Tamás, Szász Ferenc Dávid és Kalányos Kincső-Imola teker. A Novák Cycling Academynek az A kategóriában van a legnépesebb csapata, itt Iacob-Csíszér Dávid, Mezey Koppány, Novák Edvárd, Szekeres Árpád, Lukács Zsombor, Török János, Nyulas-Petres Norbert, Blénessy Anna, Demeter István és Császár Tamás hajt a pontokért. A B kategóriában versenyzik Novák Edmond, Ferencz Dorottya, Novák Ingrid és Tamás Szidónia, a C kategóriában Ambrus János a leigazolt sportoló, míg a D1 kategóriában Ferencz Ábel teker.
A két csíki kerékpárcsapat az első félévben összesen negyvenhárom dobogós helyet ért el, ebből tizenhárom első, tíz második és tizenkilenc harmadik hely. Csapatra lebontva az akadémia sportolói kilenc elsőséget, hét második és tizenkét harmadik helyet szereztek, míg a Team Novák négy győzelem mellett három második és hét harmadik helyezést ért el eddig az idény során.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek