2021, január 16, szombat.

Csángó gyermekeknek gyűjt cipőt a Happy Feet

Karácsonyi gyűjtést szervez a Happy Feet gyermekcipőbolt: kinőtt gyermekcipőket várnak csíkszeredai üzletükbe, amelyeket a frumószai csángó gyermekeknek szánnak. És mivel tudják, hogy nemcsak kapni, de adni is jó, harminclejes vásárlási utalványt ajánlanak fel a kinőtt cipőkért cserébe.

x9_happyfeet_gyujtes_10x10 copy

Jótékonysági karácsonyi gyűjtést szervez az idén nyílt Happy Feet gyermekcipőbolt, ezért felhívással fordul Csíkszereda lakóihoz, és arra kéri a szülőket, hogy gyermekeik kinőtt cipőit, bakancsait vigyék be a Mihai Eminescu 2–4. szám alatt található üzletükbe. Cserébe a cipőbolt 30 lejes vásárlási utalványt ajánl fel azoknak, akik segíteni szeretnének, ez üzletükben levásárolható.
Antal-Orbán Erzsébet, az üzlet tulajdonosa elmondta, igyekeztek olyan csoportot választani kedvezményezettnek, amelynek valóban szüksége van a segítségre, ez esetben a jó minőségű lábbelikre, ezért érdeklődtek ismerőseik körében, és végül a Frumószai Gyerekek Házáért Egyesület mellett döntöttek.
Máthé Krisztinától, aki Fru­mó­szán tanít magyar nyelvet, megtudtuk, a településen 90-100 gyermek él, közülük 80-an vannak beiratkozva a helyi román tannyelvű iskolába magyarórákra, a többiek még vagy óvodások, vagy nem kérvényezték felvételüket a szüleik. Máthé Krisztina szerint Frumósza gyönyörű csángó falu, de sajnos nagyon kevés munkalehetőség van a szülők részére.
– Az emberek még elmennek az erdőre, de az édesanyáknak a gyermekek nevelése, háztartásbeli feladatok jutnak. Itt még eléggé népesek a családok, így nem kerül pénz mindenre. Jó cipőre például mindenkinek aligha futja – írta kérdésünkre. Hozzátette, épp aznap reggel gondolkodott azon, hogy jön a tél, és bár két éve iskolabusz viszi a gyermekeket, akik távolabb laknak az iskolától, az elnyűtt, kényelmetlen, silány minőségű cipőket jó volna kicserélni, amikor meghallotta, hogy gyűjtést szervez a cipősbolt. Máthé Krisztina 3–14 éves korú gyermekeket tanít, számukra nem az új cipő, hanem a jó cipő lenne nagyon fontos. Másrészt az idős, öreg embereknek is örömet tudnánk szerezni, ha nekik is adhatnánk egy-egy cipőt, leginkább télre valót, meleget.
Az gyűjtőakció hétfőn indul, december 12-ig várják az adományokat, amelyeket várhatóan december 15–16-án adnak majd át a frumószai gyermekeknek. (x)

Háromszéki Eszter

Kapcsolódó cikkek:

14,313RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb