Csalók kínáltak tűzifát, autókat, garázst törtek fel

Fontos körültekintőnek lenni

160

Többen is tűzifát rendeltek kétes, Maros megyei személyektől Gyergyóalfaluban, majd a kiszállítást követően szembesültek azzal, hogy a mennyiség és a minőség sem felel meg az előre megbeszélteknek – tájékoztatja a lakosságot a gyergyóalfalvi községvezetés. Mint mondják, nagyon fontos, hogy körültekintőek legyenek, és ne vásároljanak a jó ajánlatokkal érkező idegenektől.

Gyergyóalfalu alpolgármestere, Bege László lapunk érdeklődésére kifejtette, Maros megyei rendszámú autóval érkeztek a községbe azok a személyek, akik olcsón kínáltak tűzifát a helyieknek. A csapdába többen is beleestek – nem kellett előre fizetni, a fa leszállítását, illetve kifizetését követően viszont tudatosult a vásárlókban, hogy az előre kialkudott mennyiség közel sem felel meg a valóságnak, ugyanakkor a minőség is bőven hagy kívánnivalót maga után.
– Hiába volt jó az ár, a vásárlók így is rosszul jöttek ki az üzletből – fogalmazott Bege, hangsúlyozva: nagyon fontos figyelmesnek lenni a hasonló eseteknél, lehetőségeik szerint pedig ne vásároljanak ismeretlenektől.
Gyergyószentmiklóson két autót és egy garázst törtek fel ismeretlenek a Forradalom negyedben, csütörtökre virradóra. A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip lapunk érdeklődésére azt mondta, a kár nem jelentős, a bűncselekmény ténye azonban vitathatatlan.
Rendőröket, nyomozókat láthattak tegnap reggel a Forradalom negyed A és B jelű tömbházának lakói, ennek oka, hogy ismeretlenek két autót és egy garázst is feltörtek. A Hargita megyei rendőrség szóvivője, Gheorghe Filip megjegyezte, az oldalsó ablakokban tettek kárt, az egyik autó esetében például a sarokban található kis ablak tört be.
– Valószínűleg az ajtót igyekeztek kifeszíteni – fogalmazott a szóvivő, mondván, nagy kárról nem beszélhetünk, mivel semmit nem tulajdonítottak el a gépjárművekből.
Filip hozzátette: a garázs esetében sem jelentős a kár, mivel onnan egy gép egyik tartozékát lopták el az elkövetők. A rendőrség nyomozást folytat az ügyben.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek