Csalódást keltő gyergyói szereplés Budapesten: Alapszakasz-győztes a Sportklub

41

Hozta a kötelező győzelmet a Fehérvári Titánok ellen a Csíkszeredai Sportklub és biztosította alapszakasz-elsőségét a jégkorong Erste Ligában. Ezen megkönnyebbülve Brassóban vereséget szenvedtek. A Gyergyói HK az Újpestet legyőzte, a Vasas ellen szenvedett minden szempontból.

Kihasználta a védelmi megingásokat a Brassó

Sok idejük nem maradt a jégkorongozóknak kipihenni a szilveszteri mulatságot, hiszen január 3-án már hivatalos mérkőzéseik voltak.

Könnyed győzelem, majd bukta
Péntek este a Csíkszeredai Sportklub a Fehérvári Titánokat fogadta, amely mérkőzés tétje az volt, hogy a csíkiak megszerezzék a győzelmet, és azzal együtt az Erste Liga alapszakasz-elsőségét. A kék-fehérek jól indítottak, 14 perc után már 4–0-ra vezettek és eldöntötték a 3 pont sorsát. A mérkőzés hátralévő idejében is bőven domináltak a hazaiak, ám szemmel láthatóan nem szakadtak meg, és ezeket a megingásokat büntette az ellenfél, hogy végül 8–5-ös végeredmény szülessen.
Tegnap este azonban már a remek formát mutató Brassói Corona vendégei voltak a Jason Morgan–Hozó Levente edzőpáros legényei.
A vendégek némiképp felforgatott hadrendben érkeztek a Cenk alá, hiszen sérülés, eltiltás vagy épp válogatott-kötelezettség miatt többen is hiányoztak – Papp, Gecse, Rokaly Sz., Casaneanu –, míg a légiósok közül a korábbi meccsen padoztatottak kerültek bevetésre. A kék-fehérek ezúttal erősen kezdtek, és Kuljas gyorsan megdolgoztatta Polcot, aki végül a 3. percben kapitulált egy kipattanót követően. Támadásban maradt a Sportklub, de Polc ihletett formában védett. A Corona csak a 10. perc környékén kezdett kijönni a szorításból, ám nem igazán találták a fogást a Sportklub játékára. A második felvonásra fordult a kocka, legalábbis ami a gólokat illeti. A második felvonástól oda-vissza hoki kezdődött. A Corona gyorsan egyenlített, majd a meccs felét átlépve kétgólos előnyre tett szert, kihasználva a vendégek védelmi megingásait. A hajrára érkezve 1-1 gól született. A zárófelvonásra sem változott a játék képe, sok volt a gólhelyzet, ám Polc és Adorján bravúrok sokaságát mutatta be. Az 54. percben Vesutkin büntetőt rontott, hogy egy perc múlva a Corona lezárja a meccset.

Bravúr, majd szenvedés
A Gyergyói HK-t Magyarországon találta az új esztendő, hiszen pénteken az Újpest, míg tegnap a Vasas otthonában vendégeskedtek. A piros-fehérek Újpesten 40 percen át jól játszottak, kettővel is vezettek, de a hazaiak a zárófelvonás elején beérték őket. Innentől kezdve a hazaiaknak állt a zászló, de Cooke állta a sarat és a szétlövésig vitte csapatát. Itt pedig a GYHK játékosai pontosabbak voltak, behúzva a bónuszpontot.
Tegnap este a kötelező győzelem reményében léptek jégre a GYHK játékosai, de igencsak csalódást keltő játékot mutattak az utolsó helyezett otthonában. A Vasas pedig az 51. percben két gólt is lőtt. Jött a gyors válasz, hogy a hajrára a hazaiak elcseréljék magukat, megadva a sanszot a vendégeknek az egyenlítésre. Üres kapura viszont betalált a Vasas, hatalmas meglepetést okozva.

Erste Liga, eredmények

Péntek: Csíkszeredai Sportklub – Fehérvári Titánok 8–5 (4–1, 2–2, 2–2) /Fodor (4., 8., 53.), Shalla (11.), Láday (14.), McLean (21., 38.), Brophey (46.), illetve Péter (20., 55.), Ambrus (25.), Nagy (38.), Campbell (60.)/; Újpest – Gyergyói HK 2–3 (1–2, 0–0, 1–0, 0–0, 0–1) /Csamango (10.), Sikorcin (41.), illetve Valdix (6.), R. Rupert (8.), Góga (65. – GWS)/ – szétlövések után; Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC 5–1 (2–1, 1–0, 2–0); Hokiklub Budapest – Schiller-Vasas HC 8–3 (2–1, 2–1, 4–1).
Szombat: Brassói Corona – Fehérvári Titánok 11–3 (3–0, 4–1, 4–2) /Tranca (5.), Franko (15.), Fowlie (18., 21., 50.), Péter B. (22.), Bíró G. (28.), Zsók (39.), Labrecque (45.), Molnár Zs. (55.), Bíró M. (60.), illetve Campbell (29.), Dézsi (46.), Zion (54.)/.
Vasárnap: Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 5–2 (0–1, 4–1, 1–0) /Labrecque (24.), Brown (34.), Fowlie (37.), Gliga (39.), Carlson (56.), illetve Taratuhin (3.), Rokaly N. (38.)/; Schiller-Vasas HC – Gyergyói HK 3–1 (0–0, 0–0, 3–1) /Fliszár (51.), Márton (51.), Czakó (60.), illetve M. Rupert (54.)/; Hokiklub Budapest – Újpest 7–2 (1–1, 4–0, 2–1).
A mai műsor: Ferencváros-Telekom – Gyergyói HK (19).

Vilniusban az U20-as válogatott

Litvánia fővárosa, Vilnius ad otthont az U20-as Divízió II/A csoportos jégkorong-világbajnokságnak, amelyen a romániai válogatott is érdekelt. A csapat gerincét székelyföldi játékosok adják.
A romániai keret: kapusok: Ambrus Levente (Debreceni HC) és Demeter Arnold (Sapientia U23); hátvédek: Szabó Zsolt Ákos, Boldizsár Cristian Alexandru, Nagy-Galaczi Géza és Karda Előd Márton (mind Sapientia U23), Eduard Raul Caramfil, Vlad Ștefan Crețu (mindketten Bukaresti Steaua), Gajdó Tamás (Brassói Corona), Galusnyák Botond (Székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia); csatárok: Ilyés Tamás, Gecse Olivér, Silló Huba (mindhárman Sapientia U23), Karda Norbert, Sándor-Székely Ottó (mindketten Győri ETO HC), Eduard Cășăneanu (Csíkszeredai Sportklub), Antal László (Csíkszeredai ISK), Remus Gheorghe (Galaci CSM), Nicolae Rareș Vasile (Brassói Corona), Andrei Filip (Bukaresti Steaua), Dragoș Alexandru Petrică (Real Stars Bergisch Gladbach, németországi) és Részegh Zsolt András (Vita Hasten J20, svédországi). Szakmai stáb: vezetőedző: George Justinian; másodedző: Nelu Alexe.
A válogatott mérkőzései: ma: Románia – Szerbia (15.30); kedd: Románia – Japán (12); csütörtök: Románia – Nagy-Britannia (15.30); péntek: Románia – Litvánia (19); szombat: Románia – Spanyolország (15.30).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek