Családügyi szolgálat létrehozását kezdeményezik

44

Családügyi–családösztönző szolgálatot hozhatnának létre a csíki települések, amelynek az lenne a feladata, hogy bátorítsa a gyermekvállalást, illetve segítse a gyermekek nevelését és oktatását – erről szóló javaslat mellé áll az RMDSZ csíki területi szervezete.

A csíki területi szervezet januári küldöttgyűlése. Igen a családtámogató kezdeményezésre
A csíki területi szervezet januári küldöttgyűlése. Igen a családtámogató kezdeményezésre

A család az a mérce, amelyhez közösségi életünk céljait kell igazítanunk – fogalmazott Kolozsvári Tibor, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének család- és szociális védelemért felelős ügyvezető alelnöke, ötgyermekes édesapa, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány csíkszentsimoni Szent László Kollégiumának vezetője a Csíki Területi Szervezet január végi küldöttgyűlésén.
Kolozsvári a küldöttgyűlés elé terjesztett egy dokumentumot, amelyben kitért a család fontosságára, és javasolta, hogy a csíki települések hozzanak létre családügyi–családösztönző szolgálatot, amelynek feladata a gyermekvállalás bátorítása, a gyermeknevelés, illetve a gyerekek oktatásának segítése. Az ügyvezető alelnök hangsúlyozta, minden közösség meg kell találja a módját annak, hogy az anyagi, szellemi és lelki erejét az élet gyarapodásának szolgálatába állítsa. Erre van lehetőség mind a közigazgatási csatornák segítségével, mind a magán- és civil életbeli erőforrások révén.
A küldöttek egyhangúan elfogadták a Kolozsvári Tibor által előterjesztett dokumentumot, ennek megfelelően az RMDSZ területi szervezete rövidesen egyeztetésekbe kezd a településvezetőkkel, közbirtokosságokkal, egyházakkal családvédelmi programok beíndításáról.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.