Családok ünnepe

56

Az Artera Alapítvány ez évben második alkalommal szervezte meg a Kadicsfalva Sport és Kulturális Egyesülettel közösen a Családok Ünnepe című egyhetes programsorozatot Kadicsfalván, Szent Anna hetében. A program keretében házaspárok előadásokon, sport- és kulturális, népművészeti programokon vehettek részt. Meggyőződésünk, hogy a szorosabb közösségi élet eredményeként erősödnek a házastársi kapcsolatok, tartós baráti kapcsolatok alakulnak. A közösség erősödéséhez vezet a társas tevékenység, a meglévő társas viszonyok erősebbé, személyesebbé válnak, ami a személyiségek pozitív változásához vezet. A Családi Ünnepek célja a közösségépítés, kulturált szórakozási lehetőség biztosítása. Ezt a szándékunkat felismerve Hargita Megye Tanácsa és a Nemzeti Kulturális Alap támogatta rendezvénysorozatunkat.
Támogatóink jóvoltából valósult meg a Mandala Táborunk is. A mandala az indiai kultúrához köthető, de már a rovásírás korában is jelentős szerepet töltött be a magyar díszítőművészetben. Szakrális jelentőségük elvitathatatlan, ezért próbálkozott az Artera Alapítvány első ízben szervezni mandala-tábort, amelyet Hargita Megye Tanácsa támogatott, és köszönjük, hogy nekünk, a résztvevőknek segített kiszállni a mindennapi mókuskerékből.

Lőrincz Zsuzsánna, Székelyudvarhely

[box type=”shadow” ]Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.[/box]

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.