Családok Adventje a Családlánccal

58

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete egyik integrációt elősegítő prog­ramja a Családok Adventje a Családlánccal. A Csíki Anyák Egyesületével hatodik alkalommal valósították meg, így a fogyatékos személyek ismét lehetőséget kaptak ünnepi hangulatban eltölteni egy egész napot egészséges társaikkal. Közösségre gyakorolt hatása miatt már szociális érzékenyítő programmá nőtte ki magát, több mint 600 embert mozgósítva.
Ebben az évben is gazdag program várta a látogatókat: kicsik és nagyok kézműves-foglalkozásokon vehettek részt, visszatérő kívánságként idén is volt arcfestés, ugrálóvár, csúzda, fakörhinta, kalózhajó, és újdonságként megjelent a családi, baráti fotózási lehetőség is, azonnali képnyomtatással.
Mivel a gyerekek saját készítésű díszekkel csodálatosan feldíszítették a karácsonyfát, ünnepi ajándékozás is történt. Több mint 250 gyermektorokból zengett a Mennyből az angyal, 300 édességcsomagot osztottak ki.
A nap folyamán fellépett az Égvilág együttes, a ROLE zenekar, a Csíkszentsimoni Ifjúsági Fúvószenekar, a JÓ ARCOK együttes Gábor Rudolffal és Ágoston Edinával.
A rendezvényt Sajgó Balázs római katolikus lelkipásztor, a Caritas lelkiigazgatója nyitotta meg, majd Pataki János KCSSZ-elnök nyitóbeszédében rámutatott, hogy ez a rendezvény civil szervezetek példás együttműködése. Tóth László csíkszeredai főkonzul a család fontosságát hangsúlyozta. Józsa Csaba az előítéletek lerombolásáról beszélt.
A rendezvény költségeit a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége és Hargita Megye Tanácsa biztosította. Ezúton is köszönik a szövetség és a megyei tanács anyagi támogatását, Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának az Erőss Zsolt Aréna bérmentes használatát, a sok-sok önkéntesnek és barátnak, valamint támogató cégeknek (Unic Trio, Pergament Office, Orion Services&Consulting, Harmopan, Caritas Logistic, Amigo&Intercost) a segítségét. (x)

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek