Családias ünnepség gyermekekkel

91

Az alacsony nyugdíjuk miatt segítségre szoruló időseket köszöntötték csütörtökön a József Attila Általános Iskolában. A Riehen Egyesület programjában szerepelő 14 nyugdíjasnak ajándékcsomaggal és adventi műsorral kedveskedtek másodikos tanulók.

Élelmiszercsomagot és ünnepi előadást kaptak ajándékba Fotó: László F. Csaba

A Riehen Egyesület jóvoltából a karácsony közeledtével rendszeresen szerveznek karitatív programokat Csíkszeredában. Ennek jegyében csütörtökön 14 hátrányos helyzetű nyugdíjast köszöntöttek. A rendezvényről Györgyicze Attila programvezető, szociális munkás számolt be. Mint mondta, nem tudják bővíteni a jótékony eseményben részt vevők számát, hiszen a szervezet forrásai végesek. Ugyanakkor kiemelte, hogy ezen a programon rendszerint családias, bensőséges hangulat kialakítására törekszenek, az érdeklődők bevonzása másodlagos.
– Jelen pillanatban körülbelül felére csökkent a programunkban szereplő nyugdíjasok száma, akiket a József Attila Általános Iskola 2. osztályos diákjai köszöntöttek adventi előadásukkal. Ebben az időszakban különösen fontos az egymásra figyelés, igyekszünk az idősekre koncentrálni, és éreztetni velük, hogy törődünk az igényeikkel – ecsetelte Györgyicze Attila, kiemelve, hogy az egyesületnél bevett szokás a különböző ünnepek megülése.
Az iskolai együttlét alkalmával pásztorjátékkal köszöntötték a nyugdíjasokat, akik a nekik szánt élelmiszercsomagokat is átvehettek.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek