Családi tábor Lókodon

28

Augusztus elején nyolcadik alkalommal szerveztük meg nyári fejlesztő és szabadidős táborunkat, amelyet az idén a sérült gyermekek családtagjainak is szántuk. A Lókodi Ifjúsági Alapítvány (LIA) mindig nagy szeretettel és segítőkészséggel fogadott. A csend, a nyugodt légkör, a lakosok odaadó figyelme tökéletesen megfelel a sajátos igényű gyermek és hozzátartozóik szükségleteinek biztosítására.
A tábori program a tánc eszközei köré épült: a fejlesztők a gyermekeket szabad, kötetlen, képességfüggő mozgásra serkentették a zene lágy ritmusára. A tanultakat az októberi Esély-bálon mutatják majd be.
A közös munka – gondozók, sérült gyermekek, önkéntesek, fejlesztők együttes munkája – sajátos élményt nyújt a résztvevőknek, fejlesztve a ritmusérzéket, a finommotorikát, az érzékelést, a kreativitást, az önismeretet, az önértékelést, a személyiséget.
A lovagoltatás lehetősége a sérültek fizikai állapotának, illetve testtartásának javítását, ritmus- és egyensúlyérzékének fejlesztését, az önbizalom erősítését, a ló és a lovas kapcsolatának kialakulását biztosítja.
A tábori együttlét alatt az Esély Programba járó gyermekek és a LIA-hoz tartozó fiatalok között mélyült a barátság, lehetőséget adva a szociális háló szilárdítására, változatos közös tevékenységek, foglalkozások előkészítésére. A tábor fontos hozadéka még a csapatépítés, az önállóságra nevelés, a személyi gondozók megérdemelt relaxációja. Az édesanyák kipróbálhatták a NIA által nyújtott táncélményt, hangsúlyt fektetve nőiességükre.

Pupák Felméri Zsuzsa, Pop Dalma, szervezők, Gyergyószentmiklós

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek