2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Családi nap játékkal, mókával

Mintegy 75 gyerek fordult meg a harmadik alkalommal szervezett Felső-Marosmenti Református Gyermektáborban. A holland KOEN Alapítvány bibliai alapokon nyugvó keretprogramja alapján működő tábort a Maroshévízi Református Gyülekezet szervezte.

Családi nap a táborban. Kézen fogva Fotó: Barticel-Kiss Krisztián
Családi nap a táborban. Kézen fogva Fotó: Barticel-Kiss Krisztián

[dropcap]H[/dropcap]etvenöt gyerek fordult meg a nemrég véget ért 3. Felső-Marosmenti Re­for­mátus Gyermektáborban, közülük volt, aki egy-két napot időzött, de a többség – 65 gyerek – végig ott volt a táborban – tájékoztatott a maroshévízi Barticel-Kiss Krisztián református lelkész, aki feleségével együtt harmadik alkalommal szervezett bibliahetet a vakációzó gyermekeknek.
Kifejtette, immár elmondható, hogy hagyományossá vált az ökumenizmus a táborban, hiszen a többségben maroshévízi református gyermekekhez csatlakoztak katolikus, baptista és ortodox gyermekek is. A táborban a helybéli gyermekek mellett mindennap kisbusszal szállítottak táborozó gyerekeket Székpatakról, Gödéről, Galócásról és Borszékról. A tábor programjának gerincét a holland KOEN Alapítvány keretprogramja biztosította, amely bibliai személyek életén keresztül játékosan vezette be a gyermekeket a hit világába.
– Megtanulhatták, Isten mennyire irányítja és oltalmazza életünket. Mindezt úgy, hogy bibliai személyiségeket jeleníthettek meg a játékos jelenetekben, vagy éppenséggel a kézműves-foglalkozások során olyan mesterségeket ismerhettek meg, amelyek a Bibliában is szerepelnek – részletezte a lelkész.
A bibliai ismeretek bővítése mellett bőven volt idő szórakoztató programokra is, így szombaton autóbuszos kiránduláson vettek részt Borszék–Gyergyótölgyes–Bé­kás-szoros–Gyilkos-tó–Gyer­gyó­szentmiklós–Maros­hévíz útvonalon.
– Egykori hadszíntereket jártunk végig – részletezte a tiszteletes, kifejtve, hogy a vallási témák mellett fontosnak tartják olyan témákkal is foglalkozni, amelyek kulturális és történelmi hagyományaink szempontjából fontosak.
A tábor utolsó napjára viszont családi napot hirdettek, amelyre a gyerekek meghívhatták szüleiket és testvéreiket is közös bográcsozásra és játékra.
– Nagyon örülök, hogy a családok pozitívan reagáltak a meghívásra és eljöttek, hiszen a gyülekezet alapját a fiatal családok kell hogy képezzék, akik – édesanya és édesapa – gyerekeiket kézen fogva vezetik a templomba – mondta Barticel-Kiss Krisztián tiszteletes.
Kifejtette, ezt pozitívumnak értékeli annál is inkább, mert korábbi tapasztalatai azt igazolták, hogy a szülők többsége küldi, illetve elengedi a gyerekét a gyülekezet szervezte rendezvényekre, de a felnőttek többnyire távol maradnak.

Jánossy Alíz

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb