péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Családi nap a Bethlen negyedi parkban

Szombaton délután három órától az Udvarhelyi Fiatal Fórum (UFF) környezetbarát családi napot szervez a Bethlen negyedi parkban (Dávid Ferenc tér).

Ugyan a nyári szünidő a végéhez ért, de a nyári hangulatunk és a szabadtéri városi rendezvények sora még nem merült ki. A környezettudatos családi nap egyaránt szól a kisgyerekes családoknak, fiataloknak és minden városlakónak, aki többet szeretne megtudni a környezetkímélő háztartási megoldásokról, a szelektív hulladékgyűjtésről, újrahasznosításról és használati tárgyaink újragondolásáról. A szeptember 21-én, szombaton délutántól estig tartó programban minden helyet kapott, az ismeretterjesztő előadástól, a bambusz szívószálon át az arcfestésig és családi koncertig, az UFF önkéntes fiataljai 15 órától várnak mindenkit a kézműves sátorba és a vetélkedőkre, ahol értékes környezetbarát ajándékokat lehet nyerni. 17 órától a Nullka csapatának köszönhetően betekintést nyerhetnek a ZeroWaste életformába és egy kis termékbemutatót is kapnak a látogatók a bambusz fogkefékről, fa evőeszközökről, egyéb egyhasználatos műanyag használati cikkek természetes helyettesítőiről. A szervezők olyan programokat, előadásokat és foglalkozásokat ajánlanak a gyerekeknek és szüleiknek, melyek ötleteket adnak és példát mutatnak a környezettudatosabb hétköznapok megvalósításához.
Az állandó programok között szerepel a Recycling és upcycling kézműveskedés, arcfestés, szelektív RDE infó pont, előadások lesznek a zöld háztartásról, ZeroWaste életszemlélet és termékbemutató, majd este hattól a KARAVÁN Együttes családi koncertjét tekinthetik meg. A megzenésített gyermekverseket és saját szövegű dalokat előadó kolozsvári együttes fellépéseivel elsősorban gyermekeknek kedveskedik, de a felnőtt közönség is érdeklődve kapcsolódik a műsorhoz. A jókedv, a móka és zenei élmény mellett a zenekar alapvető emberi értékeket, szépérzéket, jóízlést, valamint a gazdag magyar nyelvet hivatott megőrizni és továbbadni. A magyar népies, etno, folk-rock műfajban írt vidám hangzásvilág, az ember- és természetközeli dalok táncra perdítik az aprókat, fejlesztik ritmusérzéküket, szókincsüket és fantáziájukat.
Az egynapos rendezvényt a Városi Önkormányzat támogatta.

Nagyálmos Ildikó

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb