Csak víztartállyal pályázhatnak

Csíkszeredai inkubátorház

490

Legkésőbb jövő hétfőig be kell nyújtania a megyének a Csíkszeredába tervezett inkubátorház finanszírozási kérelmét, a tűzbiztonsági feltételek teljesítéséhez azonban 60 köbméteres víztartályt kell építeni a zsögödfürdői egykori vendéglőnél. Ettől a projekt önrésze is megugrott, de a városi és a megyei tanács is vállalja a többletköltséget.

Vendéglőből inkubátorház. Égetően fontos a tűzbiztonság

Csíkszeredában hónapok óta foglalkoztatja a városvezetést és a vállalkozói szférát vállalkozáskeltető létrehozása. A városi tanács májusban elfogadta, hogy az egykori zsögödfürdői vendéglőt a megyei tanács ügykezelésébe bocsátja, hogy a megye önkormányzata pályázhasson az inkubátorházzá alakításra.
A finanszírozási kérelem határideje július 9-én, hétfőn zárul, a tűzoltóság azonban nem hagyta jóvá a dokumentációt annak okán, hogy az elképzelés tűzbiztonsági szempontból nem teljesíti a kellő feltételeket. Tűz esetén ugyanis nem elégséges az oltáshoz rendelkezésre álló vízmennyiség, ezért 60 köbméteres tartály építését rendelték el.
Az áfával együtt 5,69 millió lejes beruházás EU felé nem elszámolható költségei a tartállyal együtt 75 ezer lejről 117,3 ezer lejre nőttek. Az 5,57 millió lejes elszámolható tételeknek felét az EU-tól kérik, felét pedig a megyei önkormányzattal megosztva fizetik. Így a város és a megye is 1,33 millió lejjel száll be a támogatásra jogosult összegbe, továbbá osztozik a bő 117 ezer lejen is.
Erről tegnap mind a városi, mind pedig a megyei tanács testülete rendkívüli ülésen döntött.

Kovács Hont Imre

Jobb bútorzatot rendelnek Keresztúrra
Nemcsak a csíkszeredai, hanem a székelykeresztúri vállalkozáskeltető terveit is módosítani kellett. Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke elmondta: a székelykeresztúri terveket azért módosították, mert az eredetileg tervezett bútorzat összértéke nem érte el a 2500 lejt, így pedig nem elszámolható az Unió felé. Jobb minőségű bútorokkal azonban meghaladják ezt az értéket, és támogathatóvá válik ez a tétel is. (Kiss Előd-Gergely)

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.