Csak tartalék a Sportklub

Nincs magyarázat

208

Közzétette a Nemzetközi Jégkorong Szövetség a 2018/2019-es Kontinentális Kupa csoportbeosztásait és menetrendjét. A román bajnoki címet nyert Csíkszeredai Sportklub viszont csak tartalék, és beugróként szerepelhet.

Izraeli, bolgár, török vagy épp izlandi csapat ott lehet a jégkorong Kontinentális Kupa csoportkörében, míg a Csíkszeredai Sportklub vagy épp a dán bronzérmes Rungsted Seier Capital nem. Az okokat senki nem tudja egyelőre.
A Csíkszeredai Sportklub a megadott május 15-ig jelezte a Román Jégkorong Szövetségnek – amely szervezet tovább kellett küldje az átiratot a nemzetközi szövetségnek –, hogy részt akarnak venni a sorozatban, sőt valamelyik selejtező csoport szervezését is vállalták volna, fogalmazott Hodos László, a klub elnöke.
Ennek ellenére kihagyták a Sportklubot a csoportkörből, és csak akkor kerülhet oda, ha valamely csapat visszalép. A Sportklub ugyanakkor átiratot küldött a nemzetközi szövetségnek, és várják a hivatalos álláspontot.

Kontinentális kupa
1. forduló (szeptember 28–30.): A csoport: HC Bat-Yam (Izrael), Irbis-Szófia (Bulgária), Skautafélag Akureyri (Izland), Zeytinburnu Istanbul (Törökország).
2. forduló (október 19–21.): B csoport (Budapest ?): Crvena Zvezda (Szerbia), HDD Jesenice (Szlovénia), MAC Budapest, Medvescak Zagreb (Horvátország); C csoport (Riga): Donbassz Donyeck (Ukrajna), Kurbads Riga (Lettország), Txuri Urdin San Sebastian (Spanyolország), és az A csoport győztese.
3. forduló (november 16–18.): D csoport (Koksetau): Arlan Koksetau (Kazahsztán), HK Gomel (Fehéroroszország), KH GKS Katowice (Lengyelország) és a C csoport győztese; E csoport (Belfast, Lyon vagy Renon): Belfast Giants (Nagy-Britannia), Lions de Lyon (Franciaország), SV Renon (Olaszország) és a B csoport győztese.
Döntő (2019. január 11–13.): A D és az E csoport első két helyezettjei.
Tartalékcsapatok: Metalurg Szkopje (Macedónia), Rungsted Seier Capital (Dánia), Csíkszeredai Sportklub, Viking Tallinn (Észtország).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek