kedd, december 1, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Csak egy csíki csapatnak lesz tétmeccse az utolsó fordulóban: Ketten biztos résztvevői a felsőházi rájátszásnak

Az alapszakasz utolsó előtti fordulóját rendezték a hétvégén a labdarúgó Elit Liga három korosztályában, az FK Csíkszereda csapatai három sikerrel, tizenhat lőtt góllal búcsúztak el az évtől. Az utolsó fordulóban csak az U19-es csapatra vár komoly mérkőzés, az U17-es és az U16-os gárda az első négyben zár csoportjában, így biztosan pályára lépnek a rájátszásban is.

Az FK Csíkszereda U16-os csapata bejutott a felsőházi rájátszásba                                              Fotó: Pál Zoltán

Három siker, tizenhat lőtt és kapott gól nélkül zárták az év utolsó hivatalos mérkőzését az FK Csíkszereda labdarúgó-csapatai az Elit Liga három korosztályában. A csíki gárdák közül kettő a hétvégén bebiztosította helyét a rájátszásban, egyedül az U19-es csapatnak van szüksége egy győzelemre az utolsó fordulóban, amelyet 2020. március 15-én vívnak majd meg Dusinszki Zoltán tanítványai.

Kell a győzelem
Az FK Csíkszereda U19-es csapata a Gloria Buzău ellen búcsúztatta el az évet, tette ezt ráadásul hazai pályán. A Dusinszki Zoltán által irányított csapatnak fontos volt a győzelem ahhoz, hogy maradjon esélyük a rájátszásba kerülni, ennek megfelelően álltak bele a csíkiak a meccsbe és már a szünetig háromgólos előnyre tettek szert, a második játékrészben még két hazai találat született, így könnyed győzelemmel zárt a gárda.
Ám a téli szünet alatt van amiért készülni, hiszen a csoport első négy helyezettje jut majd a rájátszás felső ágára. Az FK Csíkszereda jelenleg a negyedik helyen áll, de nagyban függ a helyezése az utolsó fordulóbeli eredménytől. Az első három továbbjutó sorsa eldőlt, a csoport felsőházi rájátszását a Konstancai Viitorul kezdi az élről a Bukaresti Dinamo és a Bukaresti FCSB előtt. A negyedik helyért három csapat harcol: a 37 pontos FK, a 36 pontos FC Voluntari és a 35 pontos Concordia Chiajna. A csíkiak számára a biztos továbbjutást jelentené egy idegenbeli siker az utolsó fordulóban a FC Voluntari ellen. Azonban egy döntetlen esetén már rezeghet a léc a csíkiak fölött, ugyanis ha az utolsó fordulóban a Concordia legyőzi a Viitorult, akkor a chiajnai csapaté lesz az utolsó felsőházi rájátszást érő hely. Amennyiben a Voluntari legyőzi az FK-t az utolsó fordulóban, úgy a csíkiak lemaradnak a rájátszásról.
Az FK hazai pályán 3–0-ra legyőzte a FC Voluntari-t, a Chiajna hazai pályán 5–1-re vesztette el meccsét a Viitorul ellen, remélhetőleg a tengerpartiaknak márciusban vendéglátóként sem okoz majd gondot a chiajnai gárda, mi több, a konstancai találkozót egy nappal korábban játsszák, így mire a csíkiak Voluntari-ba érnek, tudni fogják, hogy elég-e a döntetlen a továbbjutáshoz, vagy kell a győzelem.

Ketten a felsőházban
Az FK Csíkszereda U17-es csapata 9–0-ra győzte le a hétvégén a Gloria Buzăut, így függetlenül az utolsó fordulóbeli, FC Voluntari elleni meccsük eredményétől, Kurucsai Milán és Antal Szilamér tanítványai a felsőházi rájátszásba jutottak. Egyetlen tétje lesz az utolsó meccsnek, hiszen kérdés, hogy az FK melyik helyen zárja az alapszakaszt.
A csoportot a Konstancai Viitorul magabiztosan vezeti 54 ponttal, a Bukaresti Dinamo 46 ponttal a második, míg az FK Csíkszeredának és a FC Voluntari-nak egyaránt 44 pontja van. Érdekesség, hogy az ötödik FCSB pontban beérheti az előtte állók közül az egyiket, ám mivel mind a Voluntari, mind pedig az FK kettős győzelemmel zárt a fővárosiak ellen, így azok nem léphetnek fennebb a tabellán.
Az utolsó fordulóban a FC Voluntari vendégeként játszik az FK, döntetlen vagy vendégsiker esetén a csíkiak végeznek előrébb, mi több, ha a Gloria Buzău véletlenül megviccelné a Dinamót – amire kevés az esély –, és nyer az FK Voluntari-ban, akkor Kurucsai csapata a második is lehet az alapszakasz végén.
Az FK Csíkszereda U16-os csapata rangadón biztosította be helyét a felsőházi rájátszásba: Zöld Péter és Gál Ervin csapata a Petrolul Ploiești ellen győzött, így a Prahova megyeiek a másodikról a negyedik helyre csúsztak vissza, míg a csíkiak a negyedikről léptek egy helyet előre. A csoportból két brassói csapat, a Colţea és a Kids Tâmpa, valamint az FK Csíkszereda és a Petrolul szerepel majd a felsőházi rájátszásban. Az utolsó, 2020. március 14-i fordulóban a második helyért folyik csupán a harc, ugyanis a Kids Tâmpa és az FK 40 pontot, míg a Petrolul 39 pontot szerzett eddig, így a csíkiak akár a második, legrosszabb esetben pedig a negyedik helyen zárják majd az alapszakaszt.

Döntetlen és vereség
Rangadókkal zárták az évet a Vasas Femina női labdarúgócsapatai, sajnos, a két meccsen csak egy pontot szereztek a székelyudvarhelyi lányok. Az 1. Liga őszi idényének 11., utolsó fordulójában a Vasas Femina a Kisbecskereki Fortuna ellen döntetlent ért el, így a székelyudvarhelyiek a negyedik helyen várják a tavaszi visszavágó sorozatot.
A bajnokság felénél a Kolozsvári Universitatea Olimpia vezeti a ranglistát 31 ponttal a 216 pontos Galaci Universitatea, a 25 pontos Fortuna és a 23 pontos Vasas Femina előtt, az ötödik helyet az Aradi Piroş Security foglalja el 21 ponttal.
A 2. Liga I. csoportjában a hetedik fordulóval ért véget az őszi idény, a Vasas Femina II. a hétvégén vereséget szenvedett hazai pályán a listavezető, mindeddig százszázalékos Bukaresti Carmen csapatától. A pontvadászatot a fővárosi lányok 18 ponttal vezetik a 15 pontos Vulpițele Galbene Roman és a 9 pontos Vasas Femina II. előtt.

Eredmények
Elit Liga. A 21. fordulóban: U16: FK Csíkszereda – Petrolul Ploiești (10). U19: FK Csíkszereda – Gloria Buzău 5–0. U17: FK Csíkszereda – Gloria Buzău 9–0.
Női labdarúgás. 1. Liga, a 11. fordulóban: Székelyudvarhelyi Vasas Femina – Kisbecskereki Fortuna 1–1. 2. Liga, a 7. fordulóban holnap 14 órától: Székelyudvarhelyi Vasas Femina II. – Bukaresti Carmen 0–2.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb