Csak az első két negyed volt nehéz

Szerencsés tizenharmadik forduló

34

Tizenhat pontos sikerrel zárta a VSK Csíkszereda a Bukaresti CN Aurel Vlaicu elleni meccset szombat este a férfikosárlabda-bajnokság C csoportjának 13. fordulójában. A nagyszünetig szoros volt ugyan az állás, de ezalatt is a csíki kosarasok uralták a játékot, a nagyszünet után azonban kijött a két csapat közötti különbség. Nehéz sorozaton van túl a VSK, Simeunovic továbbra is várja a román vízumát.

A harmadik negyed volt a döntő játékrész a szombati meccsen Fotó: László F. Csaba

Nehéz sorozaton van túl a VSK Csíkszereda, amely tizenegy nap alatt négy találkozót játszott a hazai férfikosárlabda-bajnokság C csoportjában. Két hazai és egy idegenbeli vereséget követően szombaton, a 13. forduló meccsén megtört a jég: a csíkiak tizenhat pontos különbséggel győzték le a Bukaresti CN Aurel Vlaicu csapatát az Erőss Zsolt Arénában.
A szombati meccsen hamar négypontos előnyre tett szert a VSK, amely állandósult, ám az ötödik percben a vendégek előbb felzárkóztak, majd át is vették a vezetést, mi több, egy perc alatt öt ponttal el is húztak a hazaiaktól. Másfél perccel az első negyed vége előtt a csíkiak kiegyenlítettek, majd a játékrészt hárompontos előnnyel zárták. A második negyed is szoros játékot hozott, az első hat perc alatt háromnál nagyobb előnyt nem tudtak kiharcolni a csíkiak, de a szünetre már hat pontra nőtt a két csapat között a különbség a hazaiak javára.
A szünet után aztán játékba lendültek a VSK játékosai, és elég hamar sikerült az előnyt tíz pontra növelni, a kevés hibának köszönhetően a harmadik negyedet a csíkiak tizenhét pontos előnnyel zárták. Az utolsó játékrészben a cserék is több lehetőséget kaptak a biztos csíki előnynek köszönhetően, a vendégek hátrányukból mindössze egy pontot tudtak faragni, így végül a VSK a látottak alapján könnyedén húzta be a győzelemért járó két pontot.
– Nehéz volt a december eleji sorozatunk, hiszen tizenegy nap alatt négy meccset játszani megerőltető. Ez látszott is ma a fiúk játékán az első két negyedben, ám a szünet után már a mi akaratunk érvényesült. Fáradt a csapat, így elmondhatom, nehezet játszottunk az első húsz percben, de összességében élvezetes volt a meccs, hoztuk a kötelező győzelmet. Próbálkoztam sokat cserélni, volt, aki hozta a tőle elvártakat, de néhány játékos nem azt nyújtotta, amire számítottam – nyilatkozta a mérkőzést követően Lászlófy Botond. A VSK edzője hozzátette, a hétvégén egy remélhetőleg könnyű kiszállása lesz a VSK-nak Kolozsvárra, habár a sereghajtó nagyon megdolgoztatta a forduló során Târgu Jiu-t.
Lászlófy reméli, hogy a hétvégén, de legkésőbb a december végi VSK Marosvásárhely elleni meccs előtt újra csatlakozik Dorde Simeunovic. – Nagyon remélem, hogy a szerb játékosunk hamarosan megkapja a román vízumot, hiszen a Galaci Phoenix és a Rapid elleni meccseken nagyon éreztük a hiányát – mondta Lászlófy Botond.
A hétvégén a VSK a sereghajtó Kolozsvári Universitatea ellen játszik idegen környezetben, az évet pedig 29-én hazai közönség előtt a VSK Marosvásárhellyel szemben zárja a csíki kosárcsapat.

Eredmények
Férfikosárlabda-bajnokság, C csoport, 13. forduló: VSK Csíkszereda – Bukaresti CN Aurel Vlaicu 81:65 (24:21, 16:13, 24:13, 17:18). A csíki pontszerzők: Movileanu 16 (4 x 3), Magusar 15 (1 x 3), Pierce 14, László Botond 14 (2 x 3), Olariu 14, Lokodi 6, Nagy Sándor 2.
További eredmények: CSM Focșani – VSK Marosvásárhely 53:91, Bukaresti Rapid – Galaci Phoenix 69:94, ACS Târgu Jiu – Kolozsvári Universitatea 78:74, Bukaresti Agronomia – VSK Máramarossziget 57:84
Az állás: 1. Phoenix 25 pont (12/1) 2. Marosvásárhely 25 p. (12/1), 3. Máramarossziget 22 p. (9/4), 4. Târgu Jiu 22 p. (9/4), 5. Rapid 20 p. (6/8), 6. Focșani 19 p. (7/5), 7. VSK Csíkszereda 18 p. (5/8), 8. Agronomia 17 p. (4/9), 9. CN Aurel Vlaicu 14 p. (1/12) 10. Universitatea 13 p. (0/13).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek