szombat, november 28, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Csak az első hely ér továbbjutást: Prágába utaztak a csíki futsalosok

Ezt a kört is sikerrel venné a csíki csapat                                                                                                Fotó: Pál Zoltán

A főcsoport küzdelmeit rendezik a napokban a teremlabdarúgó Bajnokok Ligájában. Az előselejtezőt tökéletes teljesítménnyel letudó Csíkszeredai Imperial Wet ezúttal Prágában a cseh, a lengyel és a máltai bajnok társaságában kell kivívja a továbbjutást

Athénban a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája előselejtező körében maximális teljesítményt nyújtva a Csíkszeredai Futsal Klub (Imperial Wet) az ír, a svájci és a görög ellenfelét is legyőzve lépett a következő körbe, azaz a Main Roundba (Főcsoport).
Azóta a csíki csapat csak a honi bajnokságban lépett pályára. Magabiztosan hódította el a Szuperkupát a Dunărea Călărași kárára, majd a bajnokságban háromból három győzelem a mérlege, miután a Călărași-t és az FK Székelyudvarhelyt idegenben, míg a Galaci Unitedet hazai környezetben fektette két vállra.
A Sito Riveira által dirigált csapattól az elvárás, hogy belföl­dön mindent megnyerjenek, míg a legrangosabb nemzetközi sorozatban Görbe Walter tulajdonos és főtámogató a Final Fourt, azaz a négyes döntőt tűzte ki célul. Ebben román, szerb és spanyol válogatottakat megjárt sportolókra alapozik, továbbá az igencsak tapasztalt és a Bajnokok Ligája Final Fourt edzőként már megjáró spanyol trénerére.
A csíki csapat már elutazott Prágába, a Főcsoportnak otthont adó rendező cseh fővárosba. A csapat itt holnap este 22 órától a cseh bajnokkal a Sparta Prágával, pénteken 19.30 órától a lengyel bajnok Bielsko-Bialával, míg vasárnap 19.30 órától a máltai bajnok St. Andrews Luxollal találkozik. A csoportból csak az első helyezett kvalifikálja magát az Elit körbe.
A csíkiak mindhárom ellenfele menetel saját nemzeti bajnokságában, csupán a máltai bajnok bukott, méghozzá a máltai Szuperkupadöntőben a Vallettától kapott ki 7–3 arányban.

Darvas Attila

 

Kapcsolódó cikkek:

14,238RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb