Csak a személyzet használhatja az ebédlőt

Újdonság a székelyudvarhelyi kórháznál

264

Tegnap étkezhettek először a városi kórház alkalmazottai a vadonatúj személyzeti ebédlőben. Jelentős változás ez az egészségügyi intézmény mindennapjaiban: megszűnt ugyanis a nyilvános étterem, amelyet nyolc éven át egy külső magánvállalkozás működtetett.

Terített asztal, akárcsak otthon. Átadták az új ebédlőt Fotók: Asztalos Ágnes

Saját forrásokból, közel 200 ezer lejes ráfordítással alakították ki az esztétikus, csendes éttermet, ahol a kórház épp műszakban lévő dolgozói fogyaszthatják el ebédjüket. Az új megvalósítás jól illeszkedik az egészségügyi intézményben lépésről lépésre zajló fejlesztések sorába, ezúttal a humán erőforrás munkakörülményeinek javításán volt a fő hangsúly.
A személyzeti ebédlőnek helyet adó helyiségekben működött egykor a mosoda, majd 2010-ben bérleti szerződés fejében a Junior étterem nyitott itt étkezdét. Bár a kórházi dolgozóknak is szánták az új szolgáltatást, ők gyakorlatilag kiszorultak az ebédlőből, ahová többnyire a látogatók és betegek jártak, de bárki betérhetett oda, akár az utcáról is. Lukács Antal kórházmenedzser elmondta, hogy egy ideje már sem egészségügyi, sem járványtani szempontból nem tartották megfelelőnek ezt a fajta berendezkedést, így az idén szerződést bontottak a magáncéggel és felújították, felszerelték az új ebédlőt, amely az összes vonatkozó feltételnek megfelel. Meleg, barátságos hangulatú helyiséget alakítottak ki, ahol a hét minden napján – hétvégén is! – asztalhoz viszik az ebédet. Ízlésesen megterített kör alakú asztaloknál étkezhetnek az ügyeletben vagy saját váltásukban tevékenykedő alkalmazottak. Naponta két menüsorból választhatnak, a normál menü a kávét, vizet, almát, süteményt is tartalmazza, mindezért 10 lejt kell fizetniük. Az elfogyasztott ebédeket egy kis kártyán követik, előre is, és utólag is le ki lehet egyenlíteni a számlát. Az étel egyébként ugyanaz, amit a betegek kapnak, mindössze az adagokban van változás, és minden az augusztusban átadott modern konyhán készül el, ahonnan étellifttel szállítják le az ebédlőbe.

Otthonos környezet a személyzeti étkezdében

Az előzetes piackutatás szerint 60-70 személy érdeklődik az új lehetőség iránt, az ebédlő maga 80 férőhelyes – mondta el Lukács Antal. A menedzser még kiemelte, hogy a július végén átadott korszerű konferenciateremhez is jól kapcsolódik a beruházás, hiszen így a jövőben konferenciákra, tudományos ülésszakokra érkező vendégeket kulturált körülmények között, az intézményen belül tudják étkeztetni. A személyzeti ebédlő naponta 12.30–15.30 között tart nyitva.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek