Csak a Debrecen nyert

64

Elrajtoltak múlt csütörtökön a labdarúgó Európa Liga 2015/2016-os idényének küzdelmei. Három magyar és egy román csapat volt érdekelt. Egyik csapat sem kapott ki, de csak a Debrecen várhatja nyugodtan a visszavágót.

[dropcap]C[/dropcap]supán a Debreceni VSC várhatja nyugodt szívvel a labdarúgó Európa Liga első selejtezőkörének visszavágóit, miután hazai környezetben sima 3–0-val küldte haza a montenegrói Sutjeska együttesét. A Loki már a 16. percben gólt szerzett, ám az előnyt nem tudta növelni egészen a 71. percig. A hajrát a vendég montenegrói együttes nem bírta, és végül a Debrecen 3–0-ra nyert.
A Ferencváros a holland Go Ahead Eagles vendége volt. Gera találatával már a harmadik percben vezetéshez jutottak, ám hiába játszottak aktívabban a hazaiak, a félidő hajrájában egyenlítettek. A második félidőben a Fradi eldönthette volna a meccset, de minden lehetőségüket elpocsékolták. Az MTK az Újvidéki Vojvodinát fogadta. A két csapat szinte semmit nem focizott, így nem is csoda, hogy gól nélküli döntetlent játszottak. A székelyudvarhelyi születésű László Csaba így döntetlennel mutatkozott be a budapesti csapat kispadján.
A román csapatok közül csupán a FC Botoșani lépett pályára. A román bajnoki nyolcadik helyezett a grúz FC Tskhinvalit látta vendégül. A beszámolók szerint ezen a találkozón sem izzottak a csapatok, de legalább egy-egy gólt láthatott a közönség. A visszavágókat csütörtökön rendezik.
Eredmények, EL: 1. selejtezőkör, odavágók: Debreceni VSC – Sutjeska (montenegrói) 3–0 (1–0) /Mihelics (16.), Brkovics (71.), Sidibe (75.)/; Go Ahead Eagles (holland) – Ferencváros 1–1 (1–1) /Vriends (45.), illetve Gera (3.)/; Budapesti MTK – Újvidéki Vojvodina (szerbiai) 0–0; Botoșani – FC Tskhinvali (grúz) 1–1 (1–0) /Ivanovics (21.), illetve Katcharava (46.)/.

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.