Craiovára utazik a Szejke SK

Sorsoltak a kupában

71

Kisorsolták a férfi kézilabda Románia-kupa első fordulójának párosításait, amely alapján a Szé­kelyudvarhelyi Szejke SK sokat kell utazzon a továbbjutás érdekében. Az udvarhelyiek ugyanis Craiován kell kivívják a második körbe kerülést.

Továbbjutna a Szejke SK a kupában

Tegnap délelőtt a Román Kézilabda Szövetség bukaresti székhelyén kisorsolták a Románia-kupa idei első fordulóját. A Székelyudvarhelyi Szejke SK abból a szempontból nem volt szerencsés, hogy egy első osztályos nagycsapatot szeretett volna hazai pályán fogadni, de ez nem jött össze: Sipos Lóránt együttesének Craiovára, az ottani Universitatea Sport Klubhoz kell utaznia a kupameccset lejátszani. Viszont így, hogy másodosztályos ellenfelet kapott a csapat, van esélye továbbjutni. A craiovai együttes a másodosztályos bajnokság ötcsapatos C-csoportjában van, első meccsét hazai pályán megnyerte 34–25-re a Temesvári CSU Poli ellen. A találkozókat a kiírás szerint október 17-én, szerdán játsszák le, a továbbjutás egy találkozón dől el.
A többi együttes párosítá­sa (az elöl írt csapatok a pályaválasztók): CSM Botoșani – Konstancai Dél-Dobrudzsa KK, Nagyszentmiklósi Egyesülés – CSM Suceava, Nagyváradi VSK – CSM Bákó, CSU Pitești – Nagybányai Minaur, CSU Târgu Jiu – Kolozsvári U, Segesvári VSK – Galaci CSU, Nagyszebeni KK – Temesvári SCM Poli, Temesvári CSU Poli – Foksányi VSK, CSU Târgoviște – Dunărea Călărași, CS Medgidia – Bukaresti Dinamo, Resicai VSK – Tordai Potaissa, HC Buzău – Brassói CNOT, CSM Alexandria – CSM Vaslui, Bukaresti Steaua – Fogarasi VSK. A Bukaresti CSM az első fordulóban áll.

Tordát fogadják
A Sipos Lóránt által vezényelt udvarhelyi csapat a másodosztályú bajnokság első fordulójában a Nagyváradi VSK vendége volt, ahol – mint ismert – szoros csatában 33–32-es vereséget szenvedtek. A csapat legközelebb hazai pályán lép pályára vasárnap este 18 órától, amikor a Tordai Potaissa II. vendégeskedik Székelyudvarhelyen. A tordai alakulat egyébként az első fordulóban, hazai környezetben 38–30-as sikert könyvelhetett el a Nagyszebeni HC ellenében.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek