Ciolacu panaszt tett Johannis kijelentései miatt

74

Panaszt tett hétfőn Marcel Ciolacu, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál (CNCD) Klaus Johannis államelnök ellen a Székelyföld autonómiastatútumának törvénytervezete kapcsán tett, a szociáldemokraták és az RMDSZ közötti ‘megállapodásra’ vonatkozó kijelentései miatt.

Marcel Ciolacu Fotó: HN-archív

“Klaus Iohannis, 2014: Hogy is képes valaki azt mondani a nyilvánosság előtt, hogy valaki el akarja szakítani Erdélyt, vagy összeugrasztani az erdélyieket az olténiaiakkal. Ezek badarságok. Ilyesmit nem szabad mondani.”

– Mindezek ellenére Johannis ezt mondta 2020-ban. Kétségbeesett igyekezetében, hogy leplezze az általa vezetett kormány inkompetenciáját, konkrét megoldások nyújtására való képtelenségét, korrupcióját. Emiatt panaszt tettem ma (hétfő – szerk. megj.) Klaus Johannis ellen az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál. Az államfőnek felelnie kell a súlyos vádakért, amelyeket gyűlöletkeltés céljával tett, anélkül, hogy a legkisebb bizonyítéka is lett volna ezekre – írta Ciolacu Facebook-bejegyzésében.

A CNCD-hez benyújtott panaszban azt írják, Klaus Johannis diszkriminatív és gyűlöletkeltésre alkalmas vádakkal illette a PSD-t, anélkül, hogy dokumentumokkal vagy más bizonyítékokkal támasztotta volna alá állítását, miszerint “a nagy PSD azért harcol a parlamenti titkos irodákban, hogy adja át Erdélyt a magyaroknak”. vagy “Jó napot, Ciolacu! Vajon mit ígért nektek Orbán Viktor Budapestről e megállapodásért cserében”.

– Ez annál is súlyosabb, mivel éppen maga Johannis fogalmazott úgy egy 2014-es TV-műsorban, hogy az “Erdély elidegenítésére vonatkozó nyilatkozatok teljességgel hamisak, idejétmúltak és veszélyesek” – mutatnak még rá a dokumentumban, amely szerint az államfő nyilatkozata egyértelműen manipulatív célzatú, azt akarja sugallni, hogy a PSD a román állam integritására, Románia függetlenségére és szuverenitására tör az Orbán Viktor vezette budapesti kormánnyal közösen.

Johannis elnök tehát súlyosan sérti mind a román állampolgárokat, mind a magyar nemzetiségű lakosokat, gyűlöletet, széthúzást és etnikumközi feszültségeket szít. Ez azonban nem az első alkalom. Klaus Johannis az utóbbi időszakban egyre gyakrabban tanúsított intoleráns, lejárató és diszkriminatív magatartást a PSD tagjai, szimpatizánsai és általában véve a baloldali választókkal szemben – fogalmaz a dokumentum.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.