Ciolacu: Haladéktalanul meg kell nyitni a kórházakat a krónikus betegek előtt

88

Haladéktalanul meg kell nyitni a kórházakat a krónikus betegek előtt, és az iskolákat elő kell készíteni az őszi tanévkezdésre – hangsúlyozta kedden a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvivő elnöke.

Illusztráció

Marcel Ciolacu egy Facebook-bejegyzésben rámutat, meg kell nyitni a kórházakat a krónikus betegek előtt, biztonságos körülményeket biztosítva számukra, elő kell készíteni az iskolákat az őszi tanévkezdésre, pénzt kell biztosítani a gyermekeket, időseket ellátó szociális központoknak, a fogyatékkal élőknek, valamint a karanténban levők ellátására.

Ezek a romániai városok valós problémái. Akárhogy is próbálja a kormány kozmetikázni a helyzetet, a valóság az, hogy magukra hagyták a helyi hatóságokat a COVID-19-járvány előidézte válság kezelésében véli Ciolacu.

A PSD ügyvivő elnöke hozzáteszi, az önkormányzatok több mint 800 millió lejt költöttek el az egészségügyi válság kezelésére, miközben a kormány mindössze 20 millió lejt utalt ki számukra.

A parlament biztosítani fogja a szükséges összegeket annak érdekében, hogy a helyi hatóságok továbbra is működhessenek, az állampolgárok érdekében nyomatékosítja, hangsúlyozva, hogy ezt az üzenetet közvetítette a megyei jogú városok polgármestereinek, akikkel kedden egyeztetett a parlamentben.

HN-információ/Agerpres

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.