Címvédés a hosszabb távon

Hegyikerékpár-verseny Güdücön

96

Ugyan az esőzések miatt pár nappal a verseny előtt módosították és rövidítették a pályát, jól sikerült a Gyergyószárhegy mellett vasárnap megtartott terepkerékpáros verseny. A Güdüc MTB nevet viselő viadalon a hosszú távon mind a nők, mind a férfiak nyílt versenyében sikerült a címvédés.

Eredetileg egy 25 és egy 50 kilométeres pályát jelöltek ki a vasárnap Gyergyószárhegy mellett tartott terepkerékpár-versenyre, pár nappal a viadal előtt az esőzések miatt módosítottak a kiíráson a szervezők. A hosszú táv így 43 kilométeres lett, ám a résztvevők tetszését elnyerte az új nyomvonal, amely nehézségben megegyezett a korábbi 50 kilométeres pályáéval. A vasárnapi Güdüc MTB nevet viselő viadalon 144 versenyző vett részt, ugyanakkor a gyerekek számára kiírt hat kilométeres pályát huszonheten teljesítették.
A rövid távú viadalon mind a nők, mind a férfiak egyéni versenyében új győztesek születtek, ám a hosszú távú viadalokon sikerült a címvédés. Tavaly a nőknél az 50 kilométeres távot egyedül Fodor Emese teljesítette, idén a székelyudvarhelyi kerékpáros mellett még hárman választották a 43 kilométeres versenyt. Fodor Emese fölényesen nyerte meg a viadalt, közel negyven perccel előzve meg a második helyezettet. A férfiaknál ugyan szorosabb volt a viadal, de a madéfalvi Kelemen Árpádnak így is sikerült a címvédés, előnye tízperces volt a második helyen célba érővel szemben. A 25 kilométeres távon a nőknél a marosvásárhelyi Lupuj Noémi nyert, míg a férfiaknál a székelyudvarhelyi Ilyés Ferenc diadalmaskodott.

A dobogósok
43 km-es futam. Open: nők: 1. Fodor Emese, 2. Kubat Karina, 3. Maria Crăciunescu; férfiak: 1. Kelemen Árpád, 2. Ionuț Roman, 3. Madaras Attila.
19–29 évesek: 1. Ionuț Roman, 2. Barabási Tibor Zsolt, 3. Horia Pal.
30–39 évesek: 1. Kelemen Árpád, 2. Madaras Attila, 3. Lukács Gyula.
40 év fölöttiek: 1. Elekes László, 2. Romulus Vestemean, 3. Apa László.
25 km-es futam. Open: nők: 1. Lupuj Noémi, 2. Roxana Rimniceanu, 3. Jakab Enikő; férfiak: 1. Ilyés Ferenc, 2. Gabriel Szilarghi, 3. Florin Mureșan.
14–18 évesek: 1. Gabriel Szilarghi, 2. Răzvan Grec, 3. Zöld Róbert.
19–29 évesek: 1. Madaras Dániel, 2. Pintea Vlad, 3. Hámos Hunor.
30–39 évesek: 1. Ilyés Ferenc, 2. Florin Mureșan, 3. Csergedi István.
40 év fölöttiek: 1. Alexandru Vasiliu. 2. Jakab Tibor, 3. Almásy Szilveszter.
A nők versenyében egyik távon sem osztottak díjakat korosztályonként.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.