Címvédés a Benedek-kupán

Tornagyőzelemmel kezdett az Imperial

32

Négy csapat részvételével ren­dezték meg hétvégén a Benedek-kupával díjazott teremlabdarúgó felkészülési tornát. A Csíkszeredai Imperial Wet – akárcsak tavaly – behúzta az elsőséget az FK Székelyudvarhely kárára. Előbbi csapatban több új játékos is bemutatkozott.

Érvényesítette a papírformát az Imperial Fotó: Pál Zoltán / Archív

Idén is megszervezte Gyergyó­szárhegyen a Gyergyói Inter a maga házi kupáját, a Benedek-kupát. A torna a tavalyi szezonban nemzetközire sikeredett csíkszeredai győzelemmel, míg az idén négy székelyföldi alakulat kapott meghívót. A rendező Gyergyói Inter és a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet mellett az első ligás FK Székelyudvarhely, illetve a másodosztályú Marosvásárhelyi VSK volt jelen. A tornán mindenki játszott mindenkivel, így alakult végül ki a torna végeredménye, amelyen nem történt meglepetés.

Alapos erősítés
A tavaszi rajtra a felkészülést egy hete elkezdő Csíkszeredai Imperial Wet a torna előtt alaposan beerősített. Visszaigazolta a tavalyi szezonról ismerős spanyol Sanchez Samuelt, továbbá csatlakozott a kerethez a tavalyi idényben a Temesvári Informaticával Románia-kupát, illetve román bajnokságot nyerő Stefan Rakic. A két mezőnyjátékos mellett egy spanyol kapus, Victor Lopez Gonzalez is az Imperialhoz szerződött. E három játékos pedig be is mutatkozott a csapatban. A Cosmin Gherman edzett csíkiakhoz az elkövetkezendő napokban további két játékos csatlakozik még. Érkezik a 27 esztendős argentin Lucas Francini is, aki a legutóbbi idényt az olasz másodosztályban töltötte, ám szerepelt már az olasz első osztályban is, csakúgy, mint Katarban vagy épp Indiában. Az ötödik érkező a Temesvárról távozó Andre Deco lesz.

Nem borult a papírforma
Az előzetes elvárásokhoz képest nem borult a papírforma a felkészülési tornán. A két első osztályú csapat hozta a kötelezőket a másodosztályú ellenfelekkel szemben. A torna harmadik helyéért így Marosvásárhelyi VSK – Gyergyói Inter meccset rendeztek, amelyen a vendégek az első félidőben háromgólos előnyre tettek szert. A gyergyóiak innen még felálltak, de egyenlíteni már nem tudtak. A döntőnek számító Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely találkozót a csíki fölény jellemezte. Alvaró bombagóljával nyitott az Imperial, hogy szünetre kettő legyen közte. A második félidőre tovább nőtt a különbség, és végül 5–2-es csíki siker született.

Benedek-kupa, Gyergyószárhegy
Szombat: Marosvásárhelyi VSK – Csíkszeredai Imperial Wet 1–3 (1–1) /Iszlai Richárd, illetve Mario Duque, Alvaro de Luiz, Victor Lopez/; Gyergyószentmiklósi Inter – FK Székelyudvarhely 2–3 (0–3) /Péter András, Nagy Zsolt, illetve Kedei Barna 2, Boda Krisztián/; FK Székelyudvarhely – Marosvásárhelyi VSK 5–2 (3–1) /Csoma Alpár 2, Hadnagy István, Miklós Tamás, Csala Zsolt, illetve Boros András, Kiss Szilárd/; Csíkszeredai Imperial Wet – Gyergyói Inter 7–1 (3–0) /Florin Matei 3, Cristi Matei 2, Stefan Rakic, Tankó Levente, illetve Nagy Zsolt/.
Vasárnap: Marosvásárhelyi VSK – Gyergyói Inter 5–4 (4–1) /Boros András, Robert Crișan, Iszlai Richárd, Kiss Szilárd, Szabó Zsolt, illetve Nagy Zsolt 2, Berecz Norbert és Küsmödi Tamás (öngól)/; Csíkszeredai Imperial Wet – FK Székelyudvarhely 5–2 (3–1) /Alvaro de Luiz 2, Stefan Rakic 2, Florin Matei, illetve Csala Zsolt, Csoma Alpár/.
A torna végeredménye: 1. Csík­szereda 9 pont, 2. Székely­udvarhely 6, 3. Marosvásárhely 3, 4. Gyergyó­szentmiklós 0.
A torna különdíjasai: legjobb kapus: Andrei Grigoraș (Székelyudvarhely); gólkirály: Florin Matei (Csíkszereda); legjobb játékos: Cristian Matei (Csíkszereda).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek