Chuck Norris és nem csak: Időutazó Csíkszeredában

74

Többnapos mesterséges kómából tért magához egy időutazó a csíkszeredai megyei kórházban. A jövőből érkezett, mindent látott különös idegen, amint felébredt hátborzongató történeteket kezdett mesélni a 2020-as évről. Jelenleg elmeorvosok vizsgálják, ugyanis az állítja, hogy Chuck Norris nyerte a 2020-as amerikai államfőválasztásokat és az RMDSZ–MPP–EMNP koalíció került kormányra Romániában 2020 novemberében.

Egyedül az hitelesíti az időutazó történetét, hogy megtalálták az időgépet, amellyel utazott. Pontosabban annak a roncsait. A Forma–1-es mérnökök és a NASA teljes szakértőgárdája egyöntetűen azt nyilatkozta, hogy korunk műszaki fejeltségi (fejlettségi?) szintje sajnos még nem teszi lehetővé a gép megjavítását. Az egyik csíkszeredai autószerelő, akit odaengedtek a géphez, ugyanakkor azt állította, tudja, mi okozta a hibát.
– Néhány betűs feliratot láttam a gépen, D betűvel kezdődött és ott volt mellette egy háromszínű lobogó is, ebből egyből tudtam, hogy mi lehetett a gond: az időgép román gyártmány volt – nyilatkozta Olajoskéz Veréb János, a Szétszedlek autószerelő műhely másodlakatosa.

Az amerikai államfőválasztás
A csíkszeredai elmeorvosok beszámolója szerint az Időutazó határozottan állította, hogy jelen volt a Fehér Házban, amikor Chuck Norrist beiktatták az Amerikai Egyesült Államok 46. elnökeként. Lapunk véletlenül, hozzájutott az Időutazó írásos vallomásához, ezt most minden változtatás nélkül közzétesszük.

„Elmondok mindent úgy ahogy volt. A demokrata párt vezetői, látva a számukra elkeserítő közvélemény-kutatásokat, 2020. február elsején válságtanácskozást hívtak össze. De nagyon féltek attól, hogy Trump vagy a CIA emberei lehallgatják őket, és ezért úgy döntöttek, hogy inkább Kelet-Európában tanácskoznak. Fedőakcióként emberjogi konferenciát szerveztek Bécsben Na, ma ki a Soros? címmel. A kiemelt meghívottak a díszpáholyban kaptak helyet, ahová nem láttak be a tévétársaságok kamerái, legfeljebb egy-két arcot tudtak megmutatni. Az akcióba bevonták a Madame Tussaud panoptikumának legjobb viaszszobrászait, akik elkészítették a válságtanács résztvevőinek pontos mását. Ha a tévékamerákat az operatőrök a VIP-páholy felé fordították, a viaszbábmásolatokat látták. Azt is rosszul, így nem mondhatni, hogy nagy lett volna a lebukás veszélye. Miközben tartott Bécsben az ember jogi konferencia, a válságtanács tagjai vonattal Csíkszeredába utaztak. Amire odaértek, többen megbánták, néhányan teljesen megőszültek, de ezt az áldozatot is vállalták, csak azért, hogy az amerikai titkosszolgák szemei elől jó messzire kerüljenek. Az sem véletlen, hogy éppen Csíkszeredát választották helyszínül. Egy kiszivárgott hangfelvétel szerint a következő párbeszéd hangzott el a pártszékházban.
– John, akad olyan nép vagy népcsoport Európában, akikkel biztosan a kutya sem törődik?
– Hát, hogyne! A székelyek Romániában.
– Biztos ez?
– A román titkosszolgálat kivételével gyakorlatilag más senkit nem érdekelnek. Túl jámborak ahhoz, hogy robbantgassanak, mint a baszkok és azonkívül, hogy kocsmaasztal mellett vagy a parlamentben határozottan kikérik a jogaikat, mással érdemben nem is foglalkoznak.
– De én olvastam valahol, hogy ezek bicskáznak!
– Ugyan már! Dajkamese. Sok székelynek ma már bicskája sincs. Persze nem kell odamenni kötekedni velük a kocsmában.
– Na jól van, de akkor hogyan álcázzuk magunkat közöttük?
– Majd azt mondjuk, hogy az amúgy is rendszeres időközönként szolgálatot teljesítő fiatal amerikai önkéntesek munkáját felügyeljük.
– Hm… És nem lesz ez feltűnő egy helyi kocsmában?
– Dehogyis! A bennszülöttek majd úgyis a huszonéves lányok bámulásával lesznek elfoglalva.
– Ez valóban mesterterv! Irány Csíkszereda!
Csíkszeredában aztán megszálltak az egyik szállodában. A válságtanácskozást persze lehallgatta a román titkosszolgálat, mert azt hitték, valami autonomista összeesküvés, tőlük szereztem meg a beszélgetés hangfelvételét.
– Nagy a baj, Bill, katasztrofálisan állunk a közvélemény-kutatásokban. Jelen állás szerint bárkit választunk mi az előválasztásokon, 60–40 arányban fog kikapni Trumptól.
– Az a rohadt szemét hogy meghekkelte a rendszert extravagáns, válogatott ostobaságaival – dühöngött Bill.
– Nana! Csak óvatosan, Bill, azért te sem voltál éppen mindig a csúcson! Emlékezz csak a Mónika-ügyre.
– De Hillary, kérlek, ez már egy nagyon régi történet. Még mindig ezt hánytorgatod?
– Inkább találnál ki valamit, amitől megnyerjük mégis a választásokat!
– Mónika, látom nyújtja a kezét, nem kérdezzük meg inkább előbb őt?
– Minden ötletre szükségünk van most. Nos, Mónika, ne tartsd magadban világmegváltó gondolataid – gúnyolódott Hillary.
– Szerintem már csak egyetlen kiút maradt. Ha Chuck Norrist indítjuk Trump ellen demokrata színekben – állt elő a farbával Mónika.
Arról sajnos semmit sem tudok, hogy végül hogyan győzték meg a színészt, hogy kötélnek álljon. De végül – bár későn szállt be az előválasztási csatába is – nemcsak a demokrata párti jelöltséget nyerte el, hanem a Fehér Házba is beköltözhetett.”

Magyar kormány Romániában
Eddig tartott az Időutazó beszámolója. A bemutatott hangfelvételek az elmeorvosokat is erősen gondolkodóba ejtették. Egyikük úgy megzavarodott, hogy önként magára öltötte a kényszerzubbonyt. Ezt a mesét még úgyhogy elhitte az Időutazónak a konzílium, de azt azért továbbra is agyament sületlenségnek tartották, hogy az RMDSZ–MPP–EMNP koalíció alakíthatott kormányt 2020 végén Bukarestben.
– Miért olyan hihetetlen, hogy az erdélyi magyar pártok kormányt alakíthatnak Bukarestben? – csodálkozott az Időutazó.
– Nem az a hihetetlen, hogy kormányt alakítottak, hanem az, hogy koalíciót kötöttek egymással – világosította fel méla undorral az egyik orvos.
De nem bírta ki, hogy ne kérdezze meg, hogyha koalíciót is kötöttek egymással, hogyan tudták megnyerni a választásokat a sokszoros román túlerővel szemeben.
– Ez igazán egyszerű – kezdett bele beszámolójába az Időutazó. – Igaz, egyszerűsége ellenére is zseniális trükk volt.
– Na ne marháskodjon! Mégis micsoda?
– A magyar aktivisták országszerte mindenütt elhíresztelték, hogy ingyensört kap mindenki Csík­szentsimonban. A románok meg mind elhitték. Mind el is indultak. Persze óriási lett a dugó. A választópolgárok 99 százaléka nem is szabadult ki belőle, csak másnap, az urnák lezárása után. Így aztán pár ezer szavazat is elég volt a magyar pártok koalíciójának, hogy megnyerjék a választást – zárta beszámolóját az Időutazó.
A végén csak egy pohár italt kért. A mit sem sejtő orvosok odanyújtottak egy üveg, a hálás betegektől kapott, jófajta székely szilvapálinkát. Húzóra meg is itta az egészet, majd hirtelen eltűnt. Azt már csak az utólagos vizsgálatok derítették ki, hogy az időutazás üzemanyaga az alkohol volt, ezért tudott az Időutazó hazateleportálni.

Groteszk Aladár

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek