CFR–Vidi párharc is lehet

74

Az elmúlt évek hagyományaival szakítva az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) még a különböző kupaküzdelmek második selejtezőkörének eredményeitől függetlenül kisorsolta a harmadik kör párosításait. Amennyiben a Bajnokok Ligájában a román és a magyar bajnok sikerrel veszi az akadályt, akkor egymás ellen játszhatnak.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában tegnap készítette el a Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga harmadik fordulójának sorsolását. A korábbi évek hagyományaival szakítva, amikor megvárták a fordulók végeredményeit, ezúttal már a második selejtezőkör előtt elkészítették a párosításokat.

Bajnokok Ligája
A BL második fordulójában ma és holnap rendezik a harmadik forduló odavágóit, amely során a Kolozsvári CFR a svéd Malmövel, míg a Székesfehérvári MOL Vidi FC a bolgár Ludogorets Razgraddal találkozik. Amennyiben sikerrel veszik az akadályt, akkor a harmadik fordulóban egymás ellen játszhatnak a negyedik körbe való jutásért. Ha elbukják a párharcot, akkor átkerülnek az Európa Liga harmadik körébe, de ott is a bajnoki ághoz. Ebben az esetben a CFR a Sutjeszka (montenegrói) – Alaskert (örmény) párharc győztesével, míg a Vidi a Zrinjski (bosnyák) – Valletta (máltai) győztesével játszik.
A 2. fordulóban, Bajnoki ág: ma: Kolozsvári CFR – Malmö (19 óra); szerda: Ludogorets Razgrad – MOL Vidi FC (20).
A 3. fordulóban, Bajnoki ág: Kolozsvári CFR/Malmö – Ludogorec Razgrad/Mol Vidi FC.
Az első mérkőzéseket augusztus 7–8-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Európa Liga
Az EL második fordulójában két magyar és két román csapat érdekelt. A Budapest Honvéd a luxemburgi Progres Niederkornal, az Újpest pedig a spanyol Sevillával találkozik. A román csapatok közül a Konstancai Viitorul a holland Vitessevel, míg a FCSB a szlovén Rudar Velenjével.
Itt is az UEFA elkészítette a harmadik kör párosításait. Az Újpest bravúros továbbjutása esetén a Zalgiris Vilnius (litván) – Vaduz (liechtensteini), míg a Honvéd az Ufa (orosz) – Domzale (szlovén) nyertesével játszik. A FCSB győzelme esetén a Hajduk Split (horvát) – Szlavija Szófia (bolgár), míg a Viitorul a PAOK (görög) – Basel (svájci) győztesével játszik. Itt csatlakozik a sorozathoz a CSU Craiova is, amely a RB Leipzig (német) – Häcken (svéd) páros nyertesével meccselhet.
A 2. fordulóban: csütörtök: Konstancai Viitorul – Vitesse (18), Rudar Velenje – FCSB (18.30), Budapest Honvéd – Progres Niedercorn (20), Sevilla – Újpest (22.45).
A 3. fordulóban: Bajnoki ág: Ludogorec Razgrad/Mol Vidi FC – Zrinjski (bosnyák)/Valletta (máltai), Sutjeszka (montenegrói)/Alaskert (örmény) – Kolozsvári CFR/Malmö; Nem bajnoki ág: Sevilla/Újpest – Zalgiris Vilnius (litván)/Vaduz (liechtensteini), Ufa (orosz)/Domzale (szlovén) – Budapest Honvéd/Progres Niederkorn, RB Leipzig (német)/Häcken (svéd) – CSU Craiova, Hajduk Split (horvát)/Szlavija Szófia (bolgár) – Rudar Velenje/FCSB, Konstancai Viitorul/Vitesse – PAOK (görög)/Basel (svájci).

Élen a Vidi
A címvédő MOL Vidi állt az élre a magyar labdarúgó OTP Bank liga 2018/19-es szezonjának nyitófordulójában, mivel a székesfehérvári együttes aratta a legnagyobb különbségű győzelmet a hétvégén. Az előző idény élcsapatainak többsége, így a Debreceni VSC, a Budapest Honvéd és a Ferencváros szintén sikerrel rajtolt. Eredmények, 1. forduló: Ferencváros – Diósgyőr 4–1, Újpest – MTK 0–2, Puskás Akadémia – Debrecen 0–1, MOL Vidi FC – Kisvárda 4–0, Mezőkövesd – Paks 3–1, Honvéd – Haladás 3–2

Kikapott a Viitorul
A román bajnokság is elrajtolt a hétvégén. A vasárnapi játéknapon némi meglepetésre a Konstancai Viitorul kikapott az újonc Călărași-tól, míg a Dinamo legyűrte a Voluntari-t. Eredmények, 1. forduló: CFR – Botoșani 1–1, Hermanstadt – OSK 1–0, Astra – FCSB 1–0, Viitorul – Călărași 0–1, Dinamo – FC Voluntari 2–1. A Medgyes – Chiajna, illetve a Craiova – Iași meccsek tegnap este lapzárta után értek véget.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.