Célkitűzés teljesítve

101

Az utolsó előtti helyen zárta a romániai U20-as jégkorong-válogatott a Skóciában tartott Divízió II A csoportos világbajnokságot. A csapat elérte a célkitűzést, hiszen sikerült bennmaradni a csoportban. Nem úgy a magyarok, akik a Divízió I A csoportban szerepeltek és az utolsó helyen zártak, így jövőben egy osztállyal lennebb szerepelnek majd.

A Hollandia elleni sikerrel biztosította be a romániai válogatott a csoportban maradását

Három helyszínen zajlottak az elmúlt héten az U20-as jégkorong-világbajnokság különböző csoportjainak mérkőzései. Franciaországban a magyar válogatott a Divízió I A csoportban volt érdekelt, sajnos a csapatnak nem sikerült megragadnia a második vonalban. A romániai válogatott Skóciában szerepelt a Divízió II A csoportos vébén, a csapat teljesítette a célkitűzést: bentmaradtak és jövőben is a negyedik vonalban szerepelhetnek.
Dumfries-ben az első találkozón a házigazda britektől kapott ki a romániai válogatott a vébé első játéknapján, majd Japán ellen sikerült a pontszerzés, az ázsiaiak a hosszabbításban elért aranygóllal győzték le a Justinian George és Elekes Levente által irányított gárdát. Noha Észtország ellen az első harmad után még vezetett a csapat, végül kikapott a romániai válogatott, a vébé legfontosabb meccsén pedig sikerült legyőzniük a hollandokat, a siker pedig egyben azt is jelentette, a gárda nem esik ki a csoportból. Az utolsó játéknapon Koreától is vereséget szenvedett a romániai csapat, a hollandok pedig hiába győzték le az észteket, kiestek a csoportból, amelyet végül Japán nyert meg, miután az utolsó meccsen a házigazda britek ellen sikerült nyerniük.
A tizenhét romániai gólból ötöt Részegh Zsolt, ötöt Rokaly Szilárd, négyet Sándor Zoltán, kettőt Ferencz-Csibi Róbert, egyet pedig Márton Koppány lőtt, a csapat két legeredményesebbje – a kanadai táblázat alapján – Rokaly és Sándor volt egyaránt kilenc-kilenc ponttal (5+4, illetve 4+5-tel). A vébén a legjobb romániai játékosnak Rokaly Szilárdot választották.
A magyar válogatott egy ponttal a Divízió I A csoport utolsó helyén zárt, a lettektől 4–1-re, a házigazda franciáktól aranygóllal 4–3-ra, a csoportgyőztes kazahoktól 5–3-ra, a németektől 7–2-re, az osztrákoktól pedig 5–2-re kaptak ki, így jövőben a Divízió I B csoportban szerepelhetnek az olasz, szlovén, lengyel, ukrán és a Japán válogatott ellen. A Divízió I B csoportból Litvánia esett ki.

Eredmények
Divízió II A csoport: Japán – Hollandia 6–1, Korea – Észtország 5–4 – szétlövéssel, Nagy-Britannia – Románia 3–2, Hollandia – Korea 4–5, Japán – Románia 3–2 – aranygóllal, Nagy-Britannia – Észtország 6–2, Románia – Észtország 4–8, Japán – Korea 5–1, Nagy-Britannia – Hollandia 8–1, Észtország – Japán 1–4, Hollandia – Románia 1–7, Korea – Nagy-Britannia 5–4 – szétlövéssel, Románia – Korea 2–5, Észtország – Hollandia 5–6, Nagy-Britannia – Japán 2–5.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.