Célkitűzés teljesítve

Európai porondra lépnének az asztaliteniszezők

226

Az elért cél újabb kitűzött célt eredményezett: az ISK-FSK Székelyudvarhely csapata megnyerte a hazai asztalitenisz-csapatbajnokság alsóházi rájátszását, ezt követően már az európai kupaszereplés lett a csapat új célja. A csapat ősztől is a Szuperligában szerepel, egy újabb siker esetén pedig a második számú európai kupasorozatban, az ETTU-kupában is indulhatna az ISK-FSK.

Hét érmet szereztek az ISK-FSK asztaliteniszezői a medgyesi utánpótlástornán

Kettős győzelemmel biztosította be az ISK-FSK Székelyudvarhely a hazai asztalitenisz szuperligás helyét, miután a bajnokság alsóházi rájátszásban sikerült hazai környezetben is legyőzniük a Sepsiszentgyörgyi Electricát. Az első mérkőzésen idegenben az udvarhelyiek jelentős előnyre tettek szert az 5–1-es győzelemmel, egyértelmű volt, hogy a párharc győztesének kiléte elég kicsi százalékban változhatott volna meg a visszavágón.
A székelyudvarhelyi városi sportcsarnokban pénteken délután mintegy 250 néző előtt állt asztalhoz a két csapat, az első mérkőzéshez képest a hazaiak felállása annyiban változott, hogy Tamás Szabolcsot Fejér András váltotta, az első és második számú játékos ezúttal is Cservik Krisztián és György István volt. György 3–1-es vereséggel kezdett Moldoveanu ellen, Fejér egyenlített Kocsis ellen, aki két szett után fel is adta a további küzdelmeit combizomsérülés miatt. A harmadik mérkőzésen Cservik 3–0-s győzelemmel biztosította be a bennmaradást, majd két sepsiszentgyörgyi siker született, végül György szerezte meg az ISK-FSK ötödik, a végső és a Szuperligában való maradást jelentő győzelmet. Összesítésben tehát 10–4-es győzelemmel marad az ISK-FSK jövőre is a legjobbak között, az idei Szuperliga egyik újoncaként sikerült elérni a kitűzött célt, miszerint bent kell tartani a csapatot a román elitben.
A bajnokságnak még nincs vége, a folytatásban a Besztercei CSM ellen játszik az udvarhelyi csapat az 5-6. helyekért. Az Európai Asztalitenisz Szövetség szabályzata szerint az ötödik helyezett indulhat a második számú európai kupasorozatban, az ETTU-kupában, így az ISK-FSK előtt most még nagyobb cél van, hiszen amennyiben sikerülne legyőzniük Besztercét és megteremteni az anyagi hátteret, akkor ősszel a székelyudvarhelyiek az európai mezőnyben is szerepelhet

Ifjúsági sikerek
Az elmúlt hét közepén Medgyesen az utánpótlás Bajnokok-kupája elnevezésű versenyen közel száz sportoló vett részt Marosvásárhelyről, Kézdivásárhelyről, Marosludasról, Szebenből, Vatra Dornei-ról és Székelyudvarhelyről. Az udvarhelyieknek mindhárom korosztályban sikerült érmet szerezni, összesen egy arany-, egy ezüst- és öt bronzéremmel térhettek haza az ISK-FSK sportolói.
A legkisebbek között Balázs Barna nyerte a versenyt, Sebők Márton és Toró Dávid bronzérmet szerzett, az eggyel nagyobb korosztályban Bedő Bálint állhatott a dobogó harmadik fokára, míg a serdülő korosztályban Karácsony Dániel csupán a döntőben szenvedett vereséget, a bronzérmek pedig Geréb Attila és Vetésy Norbert nyakába kerültek.

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe április 10-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek