Céljuk a kreativitás fejlesztése az iskolában

Bolyai Nyári Akadémia

165

Csíkszeredában tegnap kezdődtek a Bolyai Nyári Akadémia képzései, az idei szakmai fórum témája A kreativitás fejlesztése az iskolában. A július 9–29. között megszervezett akadémián Erdély-szerte több mint kétszáz pedagógus töltődhet fel és szélesítheti szakmai tudását, kompetenciáját.

Ferencz S. Alpár a Bolyai Nyári Akadémia megnyitóján. Változásigény Fotó: László F. Csaba

Az RMPSZ 1993 óta szervezi meg a Bolyai Nyári Akadémiát, amely a Kárpát-medencei magyar vidékek elismert pedagógiai-szakmai fóruma. Az Erdély nagyobb városaiban és több szekcióban zajló akadémia évről évre a pedagógusok módszertani, gyakorlati ismereteinek bővítését és azok hatékony alkalmazását kívánja segíteni.
Az akadémia idei különlegessége, hogy az idegen nyelv szekció­ban Kevin J. McQuade, az Ohiói Egyetem professzora és nemzetközi képzőcsapatának Creative chaos „Interactive learning in the ESL Classroom” programját ismerhetik meg a pedagógusok. A programot a csíkszeredai Spektrum Oktatási Központ és a Care2Travel nemzetközi önkénteselosztó szervezet támogatja.
Ugyancsak a tematikus hét keretében lesz a Kreatív pedagógus, az élmény–érték–személyközpontú pedagógia kulcsembere címmel Orbán Imola, az Értékpont Pedagógiai Műhely előadójának 5 napos képzése is.
Az akadémia csíkszeredai hivatalos megnyitóján Ferencz S. Alpár köszöntötte a jelenlévőket és megfogalmazta a pedagógustársadalom számára aktuális kérdéseket: Nekünk, tanároknak mit kell tennünk a változás érdekében? Kell-e a változás iskoláinkban?
A 26. Bolyai Nyári Akadémia a magyar kormány Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek