Céljuk a közösségi szerepvállalás

85

Tisztújító közgyűlést tartott az RMDSZ gyergyói nőszerve­zete Gyergyószentmiklóson a hét végén. Az eddig soros elnöki tisztséget betöltő gyer­gyóújfalvi Elekes-Köllő Mártát a gyergyóremetei Portik Edit váltotta, ugyanekkor elfogadták az elnökség beszámolóját is.

Portik Edit. Olyan tevékenységeket akar, ahol a nők jól érzik magukat Fotó: Jánossy Alíz
Portik Edit. Olyan tevékenységeket akar, ahol a nők jól érzik magukat Fotó: Jánossy Alíz

Gazdag tevékenységről számolt be Portik Edit, az RMDSZ gyergyói nő­szervezetének elnökségi tagja a hétvégi tisztújító közgyűlésen. Mint a beszámolóból kiderült, a nőszövetség több karitatív jellegű akciót szervezett, többek közt ilyen volt a Mosolygós karácsony című programjuk, amely révén az öregotthonokban élő idős embereket örvendeztették meg házi süteményekkel. De adventikoszorú-kötést, egyéb kézműves-tevékenységet és több előadást is szerveztek a gyergyói községekben, nagy népszerűségnek örvendtek a nőnapi ünnepségeik és támogatták a rászorulókat.
– Röviden: igyekeztünk mindenhol ott lenni, ahol úgy éreztük, hogy szükség lehet ránk, illetve a mi munkánkra – összegezte Portik Edit.
Elmondta, nehézségeik is voltak, hiszen tevékenységüket két évvel ezelőtt azzal kezdték, hogy lemondott a megválasztott elnökük, emiatt a vezetői tisztséget felváltva vállalták az elnökségi tagok, félévente váltva egymást. Azt már Elekes-Köllő Márta mondta el, hogy talán ez a kezdeti nehézség volt az a tényező, ami még inkább összekovácsolta a nőszövetséget, hiszen „egymásra utaltságukban” mindent megbeszéltek, megtanácskoztak, csak azután hoztak érdemi döntéseket.
A gyergyói nőszervezet tevékenységéről elismerően szólt az ülésen részt vevő Lőrincz Csilla, az RMDSZ Országos Nőszövetségének elnökségi tagja is. Elmondta, eljött az ideje annak, hogy a nők is közéleti szerepet vállaljanak és hallassák hangjukat a politikában.
– Eddig is ott voltunk, dolgoztunk az RMDSZ-ben, de tevékenységünk nem volt látható, márpedig el kell mondanunk a véleményünket, és képviselnünk kell a női szempontokat is a politikai életben – mondta Lőrincz Csilla.
Kifejtette, hogy a következő időszakban komoly kihívásoknak néznek elébe, hiszen rövidesen helyhatósági választások lesznek, amelyen igyekezniük kell, hogy minden önkormányzatban legyen nő is a tanácsosok között.
A továbbiakban a következő két évre elnöknek egyhangúlag Portik Editet választották meg, aki nagyon fontosnak tartja, hogy továbbra is csapatban dolgozzanak.
– A kontinuitás híve vagyok, azt szeretném, ha a már megkezdett programok folytatódnának, de ennél is fontosabbnak tartom érdekeltté tenni a nőket a nőszervezet iránt – szögezte le beszédben az újonnan választott elnök.
Kifejtette, szélesíteni kívánja azon tevékenységek sorát, ahol a nők jól érzik magukat, ugyanakkor erősíteni kívánja a nők közéleti és közösségi szerepvállalását.

Jánossy Alíz

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek