Cél: élen maradni és kapaszkodni

Jégen a Sportklub és a GYHK

61

Három nehéz mérkőzés vár a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatára az Erste Liga hétvégi meccsein, a második magyarországi kiszálláson, amely végén a kék-fehérek megőriznék vezető helyüket a tabellán. A Gyergyói Hoki Klubra papíron könnyebb mérkőzés vár, méghozzá a Schiller-Vasas SC ellen. Kötelező a győzelem.

Fontos lesz a kék-fehérek számára a védelem megszervezése Fotó: László F. Csaba

Már Debrecenben van a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata, amely második idegenbeli túráján ezúttal már „csak” három meccset kell letudjon. Igaz, egyik sem ígérkezik könnyűnek, hiszen sorrendben az igencsak remeklő Debreceni DEAC, majd legutóbbi két meccsét megnyerő Hokiklub Budapest, hogy végül a tabella rivális Ferencváros-Telekom legyen az ellenfél.
A Sportklub edzőinek – Leo Gudas és Hozó Levente – dolgát igencsak nehezítheti, hogy több játékosára nem számíthat, ami alapjaiban határozhatja meg a túra sikerességét. Ugyanakkor nőhet a csapat légiós potenciálja, miután a szerdán bejelentett Alekszej Mihnov akár már Debrecenben bemutatkozhat, amennyiben az edzők is úgy találják.
A csapat sikeres szereplését továbbá alapjaiban határozhatja meg, hogy védekezésben maximális teljesítményt kell nyújtani. Minimalizálni kell a hibákat, hiszen a csapat sok gólt kap. Stabilabbá kell válni ezen játékelemben. Ezt eddig kompenzálta az előre való játék, amely igencsak eredményes.
– Nehéz meccsek elé nézünk ezen a túrán. Teljes odafigyeléssel kell nekiálljunk mindhárom találkozónak, és elsősorban a védekezést kell rendbe tegyük, sok gólt kapunk. A Debrecen nagyon masszív csapat, amely remekül védekezik, és onnan a gyors csatáraiknak köszönhetően veszélyes ellentámadásokat vezetnek. Nagyon oda kell figyeljünk az elveszített korongokra és jól kell zárjunk. Ugyanez vonatkozik a további két meccsünkre is, hasonló hozzáállással vágunk neki a mérkőzéseknek, mint eddig: nyerni szeretnénk – fogalmazott Hozó Levente másodedző.

Kötelező a győzelem
A Gyergyói Hoki Klub a legutóbbi magyarországi kiszálláson három meccsből hármat veszített el, amelyből a legfájóbb minden bizonnyal a Fehérvári Titánok elleni pofon volt. A találkozó után Vitalij Donyika vezetőedző a sportolók mentális felkészülésére panaszkodott, amely téren gyorsan rendet kell tegyen, hiszen nem fizikális problémák voltak.
A GYHK vezetőedzőjének erre a feladatára volt közel egy hete, és ráadásul verhető csapat érkezik Gyergyószentmiklósra a Schiller-Vasas SC révén. A piros-fehérek számára minden bizonnyal csak a győzelem és a vele járó három pont lehet elfogadható. Kisiklani nem szabad.

A hétvégi műsor
Péntek: Brassói Corona – Schiller-Vasas SC (18.30), Debreceni DEAC – Csíkszeredai Sportklub (19), Dunaújvárosi Acélbikák – Vienna Capitals II. (19), Újpest – Hokiklub Budapest (19).
Vasárnap: Gyergyói Hoki Klub – Schiller-Vasas SC (18.30), Vienna Capitals II. – Újpest (18.50), Debreceni DEAC – Ferencváros-Telekom (19.30), Hokiklub Budapest – Csíkszeredai Sportklub (19.50).
Hétfő: Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub (21).

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek