Cégvezető diákok

30

Fiatalok ismereteinek bővítése és felkészítése, hogy könnyebben boldoguljanak az élet kanyargós útjain ez a Virtus Vivens egyesület egyik célkitűzése. Ennek érdekében nyújtott be pályázatot az egyesület a Bethlen Gábor Alap Zrt.-hez Virtuális cégek diákoknak címmel.
A diákok egy-egy virtuális cég ügyvezetőinek bőrébe bújva járták végig a vállalkozásalapítás lépéseit és ismerték meg a cégfenntartás kihívásait.
A képzésen részt vevő harminc diák különböző szakemberek előadásai révén ismerkedett meg a cégalapítás gyakorlati lépéseivel, a bejegyzési űrlapok kitöltésétől kezdve a névválasztáson és lefoglaláson át a jövőben végzendő tevékenységhez szükséges tevékenységi kódok helyes kiválasztásáig. Továbbá a középiskolások játékos feladatok révén nyertek bepillantást a szerződéselőkészítés, szerződéskötés rejtelmeibe, majd külön előadások keretében tanulták meg a cég működéséhez elengedhetetlen banki szolgáltatásokat és pénzügyi fogalmakat, illetve a marketinggel kapcsolatos tudnivalókat.

Márton András,Csíkszereda

A pályázat, amelyet a Beth­len Gábor Alap 150 000 fo­rint­tal, azaz 2100 lejjel támo­gatott, hozzásegítette a diá­ko­kat, hogy egy iskolán kívüli te­vé­kenység keretén belül meg­valósítható üzleti terveket dol­gozzanak ki, és ne csak a televízió vagy számítógép előtt töltsék délutánjaikat.

Levélbontás oldalunkon az írásokat, leveleket szerzőik előzetes hoz­zá­járulása nélkül, mondanivalójuk tiszteletben tartásával, esetenként rövidítve jelentetjük meg. Az itt megjelent vélemények nem feltétlenül azonosak a szerkesztőségével.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek